Program


Itáliai utazás: A kaland

Itáliai utazás: A kaland

A tavaly novemberben 90. születésnapját ünneplő Monica Vitti ebben a filmben játszotta első igazi nagy moziszerepét, és további négy filmben dolgozott együtt Antonionival.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 28. hétfő, 18:30

Itáliai utazás 2022

Tizenkét alkotás Olaszország legújabb filmterméséből és klasszikusaiból
2022. február 14. - 2022. június 22.

Ismét „Itáliai utazásra” hívjuk nézőinket az Urániába. Immár negyedik alkalommal hirdetijük meg az olasz tájakhoz, városokhoz kötődő vetítéssorozatunkat, amelyben új és klasszikus filmek segítségével, a Budapesti Olasz Kultúrintézet közreműködésével újból végigkalandozhatjuk az Appennini-félszigetet, és felfedezhetjük az olasz filmművészet fantasztikus értékeit.

Ezúttal néhány jellegzetes helyszínt emeltünk ki és ezek köré szerveztük a tizenkét vetítésből álló sorozat programját. Több filmmel is érintjük Rómát és környékét, megfordulunk Toszkánában, Emilia-Romagnában, Abruzzóban, ellátogatunk délre, Nápolyba, Basilicatába és Szicíliába. A válogatást több évforduló is alakította. Ahogy legutóbb Fellini, úgy most Pier Paolo Pasolini születésének századik évfordulójáról emlékezünk meg. Monica Vittit, aki tavaly novemberben töltötte be 90. évét, első nagy sikerével, A kaland című Antonioni-filmmel ünnepeljük. A tavaly elhunyt Lina Wertmüllertől, az első Oscar-jelölt rendezőnőtől pedig a Magyarországon alig játszott Baziliszkuszok című filmjével búcsúzunk. A sorozat filmjeiben Monica Vittin kívül olyan sztárokat láthatunk, mint Anna Magnani, Elio Germano vagy Toni Servillo. Lesznek vendégeink is: Paolo Genovese és a Alberto Rizzi filmrendezők egy-egy filmjüket kísérik el hozzánk. A vetítések előtt pedig az olasz film és kultúra szakértői tartanak bevezetőt. A filmeket eredeti nyelven, felirattal láthatják nézőink.

Itáliai utazás: A kaland / L’avventura
olasz- francia film, 145 perc, 1960
olasz nyelven, magyar felirattal

Anna (Lea Massari) meghívja barátnőjét, Claudiát (Monica Vitti) egy tengeri nyaralásra. A jachton rajtuk kívül még ott lesz Anna vőlegénye, Sandro (Gabriele Ferzetti) és egy ismerős pár: Giulia és Corrado. Szicíliai pihenőjük alatt Anna eltűnik. Eleinte mindenki keresi a lányt, bár Sandro nemhogy lelkesedés nélkül teszi ezt, de egyre élénkebben kezd érdeklődni Claudia iránt. Ő is vonzódik a fiúhoz, ennek ellenére úgy dönt, hogy elutazik. Később újra találkoznak, és együtt bejárják Szicília minden zegzugát Anna után kutatva. Claudia aggályai végül eloszlanak, és a fiatalok szabadon engedik vágyaikat. Claudia számára ez egy nagyszerű és egyben nehéz pillanat. Taorminában, miután a lány nyugovóra tér, Sandro egy bankettre megy. Reggel Claudia észreveszi, hogy a fiú nincs a szobában. Meg van győződve arról, hogy Anna visszatért. Amikor megtalálja, Sandro egy másik nővel van...

A tavaly novemberben 90. születésnapját ünneplő Monica Vitti ebben a filmben játszotta első igazi nagy moziszerepét, és további négy filmben dolgozott együtt Antonionival. Egyebek mellett a rendező következő két munkájában, Az éjszaka és a Napfogyatkozás című filmekben, amelyek trilógiát alkotnak A kalanddal, s amelyek világszerte ismertté tették Antonionit.

Rendező: Michelangelo Antonioni
Szereplők: Monica Vitti, Gabriele Ferzetti, Lea Massari

Az Itáliai utazás sorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
Együttműködő pertnerünk a Budapesti Olasz Kultúrintézet.

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

A Szegedi Nemzeti Színház Tánckarának estje.

Ajánló


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!