Program


Isata Kanneh-Mason / RISING STARS

Isata Kanneh-Mason / RISING STARS

A fiatal zongoraművésznő most az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) fiatal tehetségeket bemutató sorozata, a Rising Stars Fesztivál koncertjén lép fel a Müpa közönsége előtt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 21. vasárnap, 17:30

Isata Kanneh-Mason / RISING STARS

Műsor:
- Mozart: c-moll szonáta, K. 457
- Eleanor Alberga: új mű (az ECHO felkérésére) - ősbemutató
- Rachmaninov: Études-Tableaux, op. 39
    - I. Allegro agitato (c-moll)
    - V. Appassionato (esz-moll)
    - VI. Allegro (a-moll)
- Chopin: F-dúr ballada, op. 38

A Kanneh-Mason nevet hallva legtöbben Shekura, a nagy sikereket arató, fiatal brit csellistára gondolnak. 2019 óta azonban testvére, Isata is a figyelem középpontjába került: ekkor jelent meg debütáló albuma, amelyen Robert Schumann felesége, Clara Wieck műveit szólaltatta meg. A fiatal zongoraművésznő most az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) fiatal tehetségeket bemutató sorozata, a Rising Stars Fesztivál koncertjén lép fel a Müpa közönsége előtt.

Anglia egyik leghíresebb muzsikuscsaládja a Kanneh-Mason, a Sierra Leonéból származó Kadiatu Kanneh és a londoni születésű Stuart Mason hét gyermeke. Isata, Braimah, Sheku, Konya, Jeneba, Aminata és Mariata Nottinghamben nevelkedett, és mindannyian játszottak vagy hegedűn, vagy csellón, vagy zongorán. Családi együttesük Nagy-Britannia szerte híres lett, televízióműsorok, tehetségkutatók, dokumentumfilmek sztárjaiként. Idővel azonban egyéni karrierjeik is épülni kezdtek: Sheku elismert csellista, Isata ígéretes zongoraművész. Szólóesteket ad, versenyművek magánszólamát tolmácsolja, de testvéreivel is tovább folytatja a kamaramuzsikálást. A közelmúlt sikerei és a közeljövő tervei között olyan helyszínek szerepelnek, mint az Edinburghi Fesztivál, a londoni Wigmore Hall, a párizsi Théâtre des Champs Elysées, a firenzei Teatro della Pergola, valamint egy kiterjedt észak-amerikai turné, mely tíz várost érint, köztük New Yorkot, ahol Isata a Carnegie Hall közönsége előtt lép fel. Az ifjú művésznő a Müpában Mozart-szonáta, Rachmaninov-etűdök és Chopin-ballada tolmácsolásával bizonyítja stiláris és műfaji sokoldalúságát, az elmaradhatatlan kortárs mű szerzője pedig a jamaicai születésű komponista, Eleanor Alberga.

A Rising Stars programba jelölte: Town Hall & Symphony Hall Birmingham, a Barbican Centre Londonnal együttműködésben.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!