Program


Irány a nyár! - Nyárindító családi nap a Várkert Bazárban 10:00-17:00 óráig

Irány a nyár! - Nyárindító családi nap a Várkert Bazárban 10:00-17:00 óráig

Irány a nyár! Koncertek, családi jóga, interaktív játszóház, kézműves-foglalkozás és tavaszi karikatúra készítés is várja a kicsiket és nagyobbakat a Várkert Bazár egész napos nyárindító családi kavalkádján.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 11. vasárnap, 10:00

Irány a nyár!
Nyárindító családi nap a Várkert Bazárban

Programok

10.00-11.30 Napindító szülő-gyerek jóga Hámori Gabival
A férőhelyek száma korlátozott.

10.00-17.00: Interaktív játékok és kézműves foglalkozások

Interaktív játékok:
- Minigolf: furfangos ügyességi pálya, melyben a célunk, hogy minél kevesebb ütésből juttassuk a labdát a lyukba. Feladatunk viszont nem lesz ennyire egyszerű, mert a különböző pályákon, különböző akadályokat is le kell győznünk.
- Irány a strand!Színes strandlabdáinkat a kijelölt karikákba, vödröcskékbe és egyéb célokba kell bedobni. A játék közben viszont furfangos nehezítések is megjelenhetnek, melyeket akár többen is megoldhatnak a résztvevők
- Furfangos pingpong: pingpongasztalunk egyik oldalán lyukak vannak. Feladatunk az éppen kijelölt lyukba betalálni, ami, habár elsőre egyszerűnek tűnhet, bonyolultabb, mint azt gondolnánk.

Kézműves foglalkozások:
Változatos kézműves programokkal ezúttal a szabadidő hasznos eltöltéséhez adunk ötleteket. Olyan alapanyagokkal várjuk a látogatókat, amelyeket akár maguk is gyűjthetnek kirándulásaik során, illetve olyat, amelyhez vízre van szükség, s a jó időben bátran „vizezhetünk”. A virágszőnyeg szövésénél pedig a közös alkotás örömét is átélhetjük.
- Tavaszi hűtőmágnes gipszből, festéssel
- Tutaj készítése gyékényből
- Hajkoszorú fonása rafiából, színes virágokkal díszítve
- Karkötő készítése nemezeléssel
- Virágszőnyeg szövése álló szövőkereten különféle növények és anyagok felhasználásával– közös munka

11:00 Belefér egy pici szívbe koncert

„Apa szíve lyukas zokni? És a tyúkok biztosan mind falun laknak?” A Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-verses gyerekelőadás a színház varázsát, a koncert szívdobogását viszi el a gyerekekhez.
A Kossuth-díjas Csík Zenekar három tagja erre az előadásra a civil énjüket is hozhatják: Majorosi Mariann (énekes) maradhat anyuka, néptáncos és óvónő, Makó Péter (fúvós hangszerek) három fiús apuka, Szabó Attila (húros hangszerek) pedig apuka és egy kicsit újra tanító bácsi.
A Grecsó Krisztián verseskötetéből készült interaktív gyerekelőadás a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat.

Közreműködik:
Grecsó Krisztián – versek, szövegek
Majorosi Mariann – ének
Makó Péter – fúvós hangszerek
Szabó Attila – húros hangszerek
Zeneszerző: Szabó Attila
Rendező: Seres Tamás

Az előadás időtartama: kb. 50 perc

15:00 Bélaműhely Koncert / Karmesterjáték

A Bélaműhely hangkeltő eszközei közül jelenleg három a világon egyedülálló a maga nemében. A Koncert/Karmesterjáték során bemutatják több mint 15 különféle hangszerüket, amik fémből, fából, műanyagból, kőből és kerámiából készültek. Mesélnek a keletkezésükről és bemutatják megszólaltatási lehetőségeiket. Vannak köztük ütősök, fúvósok, vonósok, pengetősök, amelyek neveit sokszor a véletlenszerűség adta. Így lett a biciklidob, gettómarimbula, slagszax, bikeofon, fakutya, biciklikormány tilinkó, papírkutya és járólapofon is hangszernév.

Dalaik közt megtalálhatók elektronikus zenei hatású trackek, de feldolgoztak autentikus Dél-amerikai, afrikai, cigány és csángó alapokat is. Vannak improvizatív és megkomponált részek, de a legörömtelibb részek mégis a közönség bevonásával létrejövő közös együtt zenélések. Erre több játékot is kialakítottak, amelyek közül az egyik legközkedveltebb a Karmesterjáték, ahol végtelenül egyszerű eszközök elsajátításával, bárki vezényelheti a zenekart persze a felnőttek is, ha van elég bátorságuk. Zene, élmény és tapasztalat a hangok és a zene megismerése kicsit más szemszögből.

Az előadás időtartama: 50-70 perc

A rendezvény látogatása 2 év alatt ingyenes

Felnőtt: 2500 Ft • Gyerek: 1500 Ft (2-14 éves korig) • Családi jegy: 2-nél több jegy esetén jegyenként 500 Ft kedvezmény! 

Esőhelyszín: Rendezvényterem

Tájékoztató eső, rossz időjárás esetére >>>

 

Ajánlatunk


1986 nyarán egy mesesorozaton és Zorán új albumán kezdett dolgozni Presser Gábor és Sztevanovity Dusán, egy ötlet azonban új irányba terelte őket, ennek köszönhető a hatalmas sikerű musical megszületése.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Gryllus Vilmos - Nótás Mikulás Zenés játék

Ajánló


A PIAF! The Show bemutatja Edith Piaf életét és karrierjét Nathalie Lermitte előadásában. Az Erkel Színházban lesz 2024. április 17-18-19-én.…

Znajkay Zsófia: Péntek úr csodálatos barátai 3+ Bemutató: 2023. október 6.

A Madách Színház bemutatja Disney és Cameron Mackintosh: MARY POPPINS című musicaljét P. L. Travers történetei és Walt Disney filmje…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!