Program


Immortal Love

Immortal Love

Cho Sungryong: Immortal Love
Az Immortal Love (Halhatatlan szerelem) című opera ihletője egy világszerte feltűnést keltő esemény volt: az 1990-es években Andong város közelében feltárt múmiáknál 420 éves leveleket találtak.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 11. csütörtök, 19:00

Azok közül is kiemelkedett egy, amelyben egy asszony elhunyt férjéhez intézett soraiban a generációkon is átívelő halhatatlan szerelemről beszél.
A Daegu Opera House ambiciózus feldolgozásában a szerelem halhatatlanságának bemutatása három elem tökéletes kombinációjával valósul meg. A drámai feszültséget a jól felépített történeti ív mellett a mennybéli és földi karakterek találkozása adja: Palmoksura, a mennyei kertész szerelmét visszautasító Yeoni a földi halandó Eungtae-val esik szerelembe, amit az égi lény halállal torol meg.

I. felvonás
A mennyei kertben
A mennyei kertben virágzik a földi emberek számára elérhetetlen trombitavirág. Yeoni és a nimfák a virágok közt táncolnak. Palmoksura, a kertész figyeli őket, a nimfák néha virággal kedveskednek neki. Ő eközben vágyódva figyeli Yeonit, aki viszont inkább félelmet érez, és visszautasítja. Hirtelen mennydörgés hallatszik, Yeoni ijedtében elmenekül, de magával visz egy trombitavirágot a Földre. Palmoksura utánaindul.
Lee Yosin háza
Haun szerzetes elmeséli Lee Yosin épp megszületett második fia, Eungtae várható sorsát: a gyerek fiatalon meg fog halni, hacsak Yosin ki nem irtja a trombitavirágokat a kertjéből és nem keres a fiúnak csúnya és sovány feleséget. Ez az egyetlen mód arra, hogy megóvja a fiú életét.

II. felvonás
Vadászterület Yeongyang megyében, Gyeongsangbuk-do tartományban
Eungtae épp a szolgáival vadászik, amikor első pillantásra beleszeret a csodaszép Yeoniba, aki az életét fenyegető veszély miatt az emberektől visszavonultan él. Ő is beleszeret a fiúba, és ennek zálogaként egy trombitavirágot ajándékoz neki. Amikor a fiú a trombitavirággal hazatér, szolgája, Mandeuk, elmeséli neki Haun szerzetes próféciáját; apja is megrémül és kéri a fiút, hogy szabaduljon meg a virágtól. Eungtae Yeoni után vágyakozik, de Lee Yosin házasságszerzőt hív, hogy keresse meg a lehető lecsúnyább lányt: ő legyen Eungtae felesége. A házasságszerző megkeresi azt a nőt, aki dühös viselkedésével még a gyerekeket is megríkatja.

III. felvonás
Lee Yosin háza az esküvő napján
Az egész falu Eungtae esküvőjére készül. Megérkezik a menyasszony a szentélybe. Lee Yosin meglepődve látja a menyasszony szép alakját, hiszen azt hitte, nem ilyen lány érkezik majd. De a házasságkötést már nem lehet megakadályozni. Eungtae és Yeoni boldogok, hogy újra látják egymást. Összeházasodnak és a falu népe ünnepel. Palmoksura titokban figyeli a szerelmeseket Lee Yosin háza mellől.

IV. felvonás
Eungtae és Yeoni házának kertje
Néhány évvel később egy holdfényes éjen Eungtae és Yeoni házuk kertjében sétál. Felidézik találkozásuk emlékét. Ekkor toppan elébük Palmoksura, és megragadja Yeoni karját, hogy magával vigye a mennybe, de Eungtae útját állja. A dühöngő Palmoksura megátkozza a férfit, aki Yeoni karjában hal meg. Fenséges temetési ének hallatszik, tavaszi szirmok kelnek táncra a légben, majd szemerkélni kezd az eső. Az énekesek egymás után szólalnak meg, mindenki csatlakozik a temetési menethez. Yeoni trombitavirágokat (Sowhay flowers) ültet, míg arra vár, hogy újra találkozzanak. A virágot így nevezi el: „Neung Sowhay”, ami annyit tesz: halhatatlan szerelem.

Szereposztás

Karmester: Baek Jinhyun

Yeoni: Ma Hyeseon
Lee Eungtae: Oh Yeongmin
Palmoksura: Yoon Sungwoo
Lee Yosin: Kim Mansoo
Házasságszerző / Lee Yosin felesége: Son Junga
Haun szerzetes: Hong Sunpo

Alkotók

Szövegíró: Cho Seongryong
Rendező: Lee Hyekyeong
Művészeti igazgató: Choi Sangmu
Jelmeztervező: Kim Anyeong
Karigazgató: Bang Seongtaek

Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara.
Karigazgató: Csiki Gábor

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!