Program


II. Országos Képzőművészeti Filmnapok - A művészet templomai: Vatikáni múzeum

II. Országos Képzőművészeti Filmnapok - A művészet templomai: Vatikáni múzeum

feliratos, olasz-angol ismeretterjesztő film, 70 perc, 2014
angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 17. szombat, 10:30

Rendező: Marco Pianigiani

forgatókönyv: Donato Dallavalle
operatőr: Massimiliano Gatti
vágó: Luciano Larotonda
producer: Francesco Invernizzi
szereplők: Antonio Paolocci professzor, a Vatikáni Múzeum igazgatója, Paolo Casiraghi

 

Az exkluzív dokumentumfilm soha nem látott minőségben tárja a nézők elé a Vatikáni Múzeum kétezer éves múltra visszatekintő gyűjteményének legkiemelkedőbb műalkotásait és a Sixtus-kápolna lenyűgöző freskóit, a Múzeum igazgatója, Antonio Paolocci professzor kalauzolásával.

A filmben többek között olyan remekművekben mélyülhetnek el a nézők, mint Michelangelo, Raffaello, Leonardo da Vinci, Giotto és Caravaggio műalkotásai, a Laokoón-csoport továbbá 19–20. századi művészek, köztük Van Gogh, Chagall és Salvador Dalí festményei.

A festmények és freskók szemléltetéséhez újfajta térábrázolási technikát alkalmaztak: a nagy felbontású képrészletek a síkból kiemelkedve mélységet is adnak a műalkotásoknak. Ez az új nézőpont lehetővé teszi a nézők számára, hogy még jobban elmélyülhessenek a festmények, freskók és oltárképek rétegzettségében és részleteiben.

Jegyinformációk

Belépőjegy: 1700 Ft
Diák, nyugdíjas és pedagógus kedvezmény: 1300 Ft

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a kedvezmény érvényesítésére csak a pénztárban történő jegyváltáskor van lehetőség. A kedvezményekre a jogosultságot a pénztárnál kérjük igazolni.

Ajánlatunk


A Medikus Zenekar 2008-ban alakult, tagjai a Semmelweis Egyetem és más hazai felsőoktatási intézmények egykori és jelenlegi hallgatói. A főleg szimfonikus felállásban működő együttes nem csupán az egyetemi rendezvények rendszeres fellépője, hanem önálló hangversenyeket is ad hazánkban és külföldön egyaránt.

zenés átirat két részben

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Musicalmesék a Budapesti Operettszínházban 4-99 éves korig!

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!