Program


Ifjú koreográfus bemutatkozása - Forrás táncegyüttes - ALAKVÁLTÓK

Ifjú koreográfus bemutatkozása - Forrás táncegyüttes - ALAKVÁLTÓK

Forrás Néptáncegyüttes Független Színház
ALAKVÁLTÓK
táncszínházi előadás
 több

Aktuális előadások



Módos Máté és Módosné Almási Berta Csilla, mint koreográfusok gondolatai az előadásról: „Azért szeretnénk bemutatni ezt a darabot, mert az állatutánzó táncok egy csokorba gyűjtése és annak mély folklorisztikai gyökereinek színpadra állítása nem csak hiánypótló, de minden ember számára példaértékű és elgondolkodtató lehet. A klasszikusnak nevezhető néptáncaink mellett az állatok tánccal utánzása mindig jelen volt, hiszen az állatvilág nagy hatást gyakorolt hazánk és a Kárpát-medencében élő népek mindegyikére. Olyan egyetemes forma ez, mely egyszerre szórakoztató és küzdelmes, profán és misztikus. Rendkívüli színessége és változatossága pedig a természet tiszteletének örökérvényűségére a napjainkban is relevánsan képes reflektálni.
Előadásunk akkor ér célba, ha a néző olyan teljes színházi tánc élményt kap, ami képes őt kizökkenteni a mai nehéz időkből, és gondolatban egy olyan világba tud elrepülni, melyben a harmonikus természet és az ősi paraszti lét változatos módon összeér.
Szakmailag pedig egy teljes táncfolklorisztikai hiánypótló művet tudtunk létrehozni, melyről hazatérve a néző elgondolkodik a paraszti kultúrának eddig ki nem emelet élővilággal szembeni alázatról.”

A beszélgetés moderátora: Patócs Donát, a Magyar Táncművészeti Egyetem tánctörténet és táncelmélet tanár mesterképzési szak hallgatója, a Magyar Állami Népi Együttes táncosa

zene: Tarsoly Banda
díszlet: Fehér Luca
tánckari asszisztensek:
Almássy Dominika, Vuleta Patrícia, Palagyi Szilárd
rendező-koreográfusok:
Módos Máté és Módosné Almási Berta Csilla
együttes és művészeti igazgató:
Szigetvári József
Bessenyi György és Magyar Arany Érdemkereszt díjas

Az előadást 14 év felettieknek ajánljuk!

A műsor időtartama: ~ 70 perc
Az előadás után lehetőség nyílik az alkotókkal való beszélgetésre.

Ajánló


Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomosházaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be:…

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!