Program


Héttorony Fesztivál 2018 - Volosi, Borbély-Dresch Quartet

Héttorony Fesztivál 2018 - Volosi, Borbély-Dresch Quartet

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 17. szombat, 18:30

18:30 Salamin Ferenc és tanítványai ‒ Borkóstolóval egybekötött kiállítás, megnyitja Demeter Zoltán borász

19:00 Volosi koncert
A nemzetközileg is elismert lengyel VOŁOSI minden kategóriától mentes olyan egyedi és eredeti stílust alkotott, mely egyszerre modern és tradícionális, klasszikus és népi, kárpáti gyökerekkel rendelkező jazz improvizáció. Olyan muzsika, amelyben természetesen keveredik a klasszikus és népi vonószene. Az időnként kamarazenekarral kiegészülő vonós kvintett klasszikus iskolázottságú, de a lengyel népzenéből is sokat merítő muzsikusokból áll.
Produkcióikra ugyanaz a szilaj lendület, fékezhetetlen erő jellemző, ami Lajkó Félixet is sikeressé tette. A Volosi 2010-es alakulása óta sorra nyeri a díjakat, már a BBC és több német közszolgálati csatorna is közvetítette koncertjeiket, s 2017-ben ők nyitották meg a műfaj legrangosabb eseményét, a Womexet.

20:00 A Borbély-Dresch Quartet hangversenye
„A formáció a magyar etno-jazz két legnagyobb formátumú fúvósának, Borbély Mihálynak és Dresch Mihálynak közös zenekara, ahol a két dudás nem csak, hogy jól megfér egymással, de olyan új minõséget hoz létre, melynél a szokásos formulák, mûfaji meghatározások érvényüket vesztik. Közös zenei világuk néhol melankolikus, ugyanakkor határtalan zenei íz és érzelmi gazdagság jellemzi, ugyanúgy jelen vannak benne a jazz elemek, mint a Kárpát-medence népzenéjének motívumai.”Végh Dániel, Fidelio
Borbély Mihály – szaxofon, tárogató, basszusklarinét, furulya,
Dresch Mihály – szaxofon, fuhun,
Horváth Balázs – nagybõgõ,
G. Szabó Hunor – dob

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

zenés átirat két részben

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!