Program


Helytörténeti séta-Nagytétény története

Helytörténeti séta-Nagytétény története

Helytörténeti séta: Élet a kastély körül - Nagytétény története

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 27. szombat, 15:00

HELYTÖRTÉNETI SÉTA - NAGYTÉTÉNY TÖRTÉNETE

A nagytétényi Száraz-Rudnyánszky kastély sokaknak csak egy elsuhanó sárga folt a 6-os úton autózva, vagy a vonaton ülve.
De vajon kik lakták a kastélyt? Hogyan épült fel? Miért pont ide? Mi minden történt a főúri rezidencia árnyékában?

Helytörténeti sétánkon megismerjük a kastély hányatott sorsát, illetve a körülötte kialakuló település, Nagytétény fejlődéstörténetét.

A település a római katonák, a megerősödő kereszténység, a betelepülő zsidó közösség hétköznapjainak, földesúri visszaéléseknek, örömöknek, bánatoknak helyszíne - ezekbe nyerünk betekintést a kastélytól az elhagyatott zsidó temetőig tartó sétánkon.

A sétát vezeti: Vágvölgyi Anikó

Találkozó a Nagytétényi Kastély bejárata előtt.

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az egyik legkeresettebb hangszerén - Joni Mitchelltől Bob Dylanig a legnagyobbakkal játszott.

Ajánló


A Neoton Família az egyik legnépszerűbb magyar popzenei együttes. Angol nevük: Newton Family, ezutóbbi néven jelent meg több lemezük Japánban,…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!