Program


Hallgassunk Brahmsot 2.: a-moll kettősverseny, III. szimfónia ( Kokas Katalin & Concerto Budapest )

Hallgassunk Brahmsot 2.: a-moll kettősverseny, III. szimfónia ( Kokas Katalin & Concerto Budapest )

Brahms nagyzenekari életművének utolsó darabja, és egyik legszebb, ugyanakkor legmelankolikusabb szimfóniája a klasszikus zenében egyébként nem jártas hallgatót is képes teljesen magával ragadni. E két darab hangzik majd el a Hallgassunk Brahmsot! sorozat második koncertjén, amelynek előadására keresve sem találhatnánk megfelelőbb művészeket, mint a Kokas-testvérpár és Vashegyi György.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 27. szombat, 20:00

Műsor:

BRAHMS: a- moll kettősverseny hegedűre és csellóra, op. 102

- szünet -

BRAHMS: III. szimfónia F-dúr, op. 90

Közreműködik: Kokas Katalin hegedű, Kokas Dóra cselló

Concerto Budapest

Vezényel: Vashegyi György

Brahms nagyzenekari életművének utolsó darabja, és egyik legszebb, ugyanakkor legmelankolikusabb szimfóniája a klasszikus zenében egyébként nem jártas hallgatót is képes teljesen magával ragadni. E két darab hangzik majd el a Hallgassunk Brahmsot! sorozat második koncertjén, amelynek előadására keresve sem találhatnánk megfelelőbb művészeket, mint a Kokas-testvérpár és Vashegyi György. A Hegedű-cselló kettősverseny két szólistájának szólama ugyanis éppen egy bensőséges barátság lenyomata, amelyhez talán szükséges is egy olyan páros, mint a nemcsak testvérként, de művésztársakként is egymáshoz közel álló Kokas Katalin és Dóra. A művet Brahms békülő szándékkal írta régi barátjának, Joachim Józsefnek, akitől a hegedűművész válása kapcsán távolodott el. A különleges formai megoldásokban gazdag mű utolsó tételében a cselló és zongora hangja egy magyaros témában olvad össze, amely egyértelműen utal a békülésre a magyar származású Joachimmal. Brahms III. szimfóniájáról nem hiába mondta Dvořák a következőket: „Túlzás nélkül állítom, hogy ez a mű felülmúlja első két szimfóniáját; ha nagyságában és erőteljes felépítésében talán nem is, de szépségében mindenképp.” Bár a mű összes tétele különlegesen lírai, leghíresebb mégis a harmadik, amely rengeteg művészt, köztük filmrendezőket, sőt, még Frank Sinatrát is megihletett.

Ajánlatunk


zenés játék két részben

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!