Program


Győri Filharmonikus Zenekar - Variációk

Győri Filharmonikus Zenekar - Variációk

A Dohnányi-variációk virtuóz szólószólamát a győri illetőségű, ígéretes tehetségű fiatal zongorista, Baross Ádám játssza, a hangverseny dirigense Berkes Kálmán lesz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 26. szombat, 19:00

Variációk

A Győri Filharmonikus Zenekar veszprémi hangversenyének műsorát a francia romantika nagy mestere, Hector Berlioz briliáns zenekari nyitánya, az 1844-ben készült Római karnevál indítja, amely a néhány évvel korábban bemutatott Benvenuto Cellini című opera anyagára épül. A zenei humor egyik legnagyobb mestere, a 20. századi magyar zene egyik klasszikusa, Dohnányi Ernő legnépszerűbb művei közé tartozik az 1914-ben készült Változatok egy gyermekdalra, amelyben egy mindenki által jól ismert kedves melódia válik sokszínű, végtelenül szellemes variációsorozat alapjává. A hangversenyt Csajkovszkij nagyszabású, fináléjában valódi orosz népdalt megszólaltató 4. szimfóniája zárja.

Műsor:
H. Berlioz: Római karnevál - nyitány, op. 9                                             
Dohnányi E.: Változatok egy gyermekdalra, op. 25                             
P. I. Csajkovszkij: IV. (f-moll) szimfónia, op. 36                          

Vezényel: Berkes Kálmán
Közreműködik: Baross Ádám - zongora

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Bodó Viktor új előadása az önsegítő függő csoportok mintájára és igaz történetek alapján készül. A csoport olyan szélsőséges karakterek találkozóhelye, akik egyébként soha nem ülnének le egymással. Történeteikben a reália keveredik a mindennapi abszurddal, a dráma a tragikomédiával. Egy ilyen kétórás gyűlésen megtörténhet minden, ami csak elképzelhető, és az is, ami nem.

Ajánló


A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés,…

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!