Program


Gyévuska
3

Gyévuska

Távlatok helyett sorsokat, történelem helyett személyes tragédiákat mutat fel ez a fájóan komikus, prózaian zenés történet.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 7. kedd, 19:00

 

1942. április 21-én kiadják a parancsot a Nyolcadik Kinizsi Pál kerékpáros lövészezred katonáinak: másnap csatlakoznak a Don-kanyarba vezényelt hetedik könnyűhadosztályhoz. Az utolsó estéjükön a tiszteknek és honvédoknak azonban az ezredes feleségének avantgárd műsorán kell részt venniük. Kartotékok és táskák, fecskendők és pezsgőspoharak keresztezik egymás útját a Gizella-bálon, miközben mindenki erőltetett optimizmussal és kedélyes szorongással sodródik a doni tragédia elkerülhetetlen végkifejlete felé, ahol már azelőtt eldöntötték sorsukat, mielőtt megszólalhattak volna. Aki túléli, se képes továbblépni, és aki meghalt, se tűnt el örökre. Hogyan képes mégis ez a dráma a magyar történelem egyik legsötétebb eseményét megőrizni ezen a roncsolt kópián, ezekkel a roncsolt sorsokkal? Megrendítő és komikus tartományba vezényel minket Pintér Béla zenedrámája, ahol a személyes sorsokra nagyítás, az önvád haláltánca, valamint a Puccinibe oltott korabeli slágerek és az újraírt katonadalok humora segítenek nekünk, hogy belenézzünk a történelmi emlékezet kútjába.   

 

Az előadást 14 éven felüli nézőinknek ajánljuk. 

 

Szereplők:

Felkay ezredes Szabó Tibor

Halász százados/Kovács hadnagy Domokos Zsolt

Tatjana, partizánnő Nagy-Bakonyi Boglárka

Heinz Ármin, zsidó munkaszolgálatos Némedi Árpád

Mikó honvéd Gyulai-Zékány István

Nyíri honvéd Hajdu Péter István

Von Ziege vezérezredes Szerémi Zoltán

Gizella, Felkay felesége Németh Judit

Zsuzsanna, Felkay lánya/Orosz nő Mari Dorottya

Aranka, Nyíri honvéd felesége/ Orosz nő Herman Flóra

Jolánka, Mikó honvéd felesége Nagy Cili

 

Zenekar:

karmester/billentyű Máriás Zsolt/ Kiss Márton

hegedű Berki Antal/ Fodor Dániel

klarinét / saxofon Hotzi Péter

trombita Lővey Márk/ Ujhelyi Péter

harsona Juhász Tibor/ Morvay András

nagybőgő Kovács Attila/ Lakatos Tamás

 

Alkotók:

Díszlettervező Jeli Sára Luca

Jelmeztervező Szabados Luca

Zenei vezető Máriás Zsolt

Korrepetítor Falusi Anikó

Dramaturg Tóth Réka Ágnes

Koreográfus Gyulai-Zékány István

Kellékes Nagy Gergely

Videó: Sipos László Márk

Hangosító Simon József Zoltán, Joós Márton

Világosító Kiss Zoltán

Súgó Zsohár Amália

Ügyelő Bors Gyula

A rendező munkatársa Kovács Nóra

 

RENDEZŐ Nagy Péter István

 

Az előadásban elhangzó betétdalok szerzői: Erdélyi Mihály, Fényes Szabolcs, Füredi (Huzly) Imre, Harmath Imre, Kovách Kálmán, Mihály István, Pártos Jenő, Polgár Tibor, Sándor Jenő. A dalok felhasználását az UMPA ügynökség engedélyezte.

Ajánlatunk


A régisulis hiphopot cseppet sem anakronisztikusan játszó - három mc-vel és két dj-vel kiálló - Slow Village 2016-os megalakulása óta mostanra jutott el odáig, hogy az ország összes klubjában headlinerként léphet fel, a nyári fesztiválok többsége pedig esti sávokra hívja meg.

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti fesztiválunkon! A háromnapos rendezvénysorozaton izgalmas családi eseményekkel, fergeteges koncertekkel, irodalmi programokkal, tárlatvezetésekkel, workshopokkal és különleges gasztro-meglepetésekkel várjuk a kicsiket és a nagyokat a Várkert Bazárban.

Ajánló


Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók,…

Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!