Program


Gran Partita

Gran Partita

A Flesch-bérlet második estjére elsősorban a fúvószene kedvelőit várják az Egyetemi Hangversenyterembe. A 18. század zenéjének sajátos jelensége az úgynevezett Harmoniemusik, amely kis fúvósegyüttest és az erre az apparátusra írott, általában szórakoztató jellegű zenét egyaránt jelent.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 21. vasárnap, 16:00

Műsor:

W. A. Mozart: Gran Partita, KV 361

R. Strauss: Esz-dúr fúvósszerenád, op. 7

Közreműködnek a Győri Filharmonikus Zenekar művészei

A Flesch-bérlet második estjére elsősorban a fúvószene kedvelőit várják az Egyetemi Hangversenyterembe. A 18. század zenéjének sajátos jelensége az úgynevezett Harmoniemusik, amely kis fúvósegyüttest és az erre az apparátusra írott, általában szórakoztató jellegű zenét egyaránt jelent. A műfaj legnagyobb mestere természetesen Wolfgang Amadeus Mozart volt, az 1780-as évek elején Bécsben keletkezett, tizenkét fúvóshangszerre és nagybőgőre szánt Gran Partita pedig nemcsak e sajátos repertoár, de a teljes életmű egyik legragyogóbb alkotása – a nívós szórakoztatás igényein messze felülemelkedő zenei tartalommal és a legmagasabb szintű zeneszerzői tudás játékosan könnyed demonstrációjával. Kései visszhangja e remeklésnek Richard Strauss 1881-ben, tizenhét esztendősen komponált Szerenádja, a fiatal muzsikus Mozart-rajongásának és zseniális tehetségének magával ragadó bizonyítéka. A két kompozíciót a Győri Filharmonikus Zenekar művészeinek előadásában hallhatja a közönség.

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

tragikus komédia két részben

Az Átrium zenés gyerekelőadása az egész családnak Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar rengeteg ismert és vadonatúj zenéjével.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Pjotr Iljics Csajkovszkij A PIKK DÁMA Opera három felvonásban, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!