Program


Görög dal-workshop Varga Veronikával // Greek traditional singing workshop
3

Görög dal-workshop Varga Veronikával // Greek traditional singing workshop

Varga Veronika a Zeneakadémia magyar népi énekművész szakán végzett, zenei tevékenysége azonban száz százalékosan a görög és a balkáni tradicionális, valaming népzene ihletésű művészi dalokra összpontosul (Babra, BudaPesme, Esperia). Habár családi szál meglétéről nincs tudomása, ebben a zenei elköteleződésben teljesen megtalálta azt a világot, amelyhez igazán közel érzi magát.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 21. szerda, 18:30

Az ISON-ban most egy olyan, kifejezetten éneklés fókuszú workshopon vehetnek részt az érdeklődők, mely a sokak által imádott és vágyott tengert idézi meg görög népdalokon keresztül. A dalokat bárki elsajátíthatja zenei vagy nyelvi előképzettség nélkül is, hiszen azokat a workshopon a leginkább hagyományos módon, hallás után fogják megtanulni a résztvevők. A dallamok megformálásában elsődleges szempont az alapok magabiztos elsajátítása, valamint egyszerűbb dallamdíszítési módok megismerése és imitálása. A görög szövegekhez teljeskörű kiejtésbeli  instrukciót és természetesen fordítást is kapnak a résztvevők – a workshopot különösen ajánljuk görög nyelvet épp tanulóknak vagy a nyelvvel ismerkedni vágyóknak.

A dalanyag nem területi, hanem tartalmi szempontból kerül kiválasztásra, így akár több dialektus énekstílusával is megismerkedhetnek a workshopra jelentkezők, amelyekről háttérinformációk is elhangzanak majd. Emellett lehetőség lesz akár egyszerű szólamok éneklésére is, ami a csoportos éneklést még nagyobb élménnyé varázsolja.

A workshop további különlegessége, hogy kreatív eszközöket is alkalmaz az egyéni zenei invenciók, illetve az ösztönös zenei aktivitás elősegítése érdekében: a program része lesz a játékos zenei és ritmikai rögtönzés, amihez kiindulási alapot adhatnak a megtanult dallamok. Az improvizáció azért kap szerepet a workshopon, mert általa egy sokkal közelebbi zenei kapcsolatot tud kialakítani az éneklő nemcsak saját és társai hangjával, de magával az elsajátított zenei anyaggal is.

Az éneklésen túl az egyéni benyomások és asszociációk megosztása, tehát a témáról való beszélgetés is a workshop részét képezi, hiszen fontos cél, hogy a résztvevők egymást megismerő, inspiráló, megtartó közösséget tudjanak kialakítani.

Ajánlatunk


Szereplők: Pokorny Lia, Ábel Anita, Cserna Antal Játékmesterek: Gönczi Dorka mediátor és Varga Zsolt kommunikációs szakértő.

Tóth Vera énekesnő már több mint tíz éve karácsonyozik együtt a legpatinásabb hazai big banddel, a Budapest Jazz Orchestrával. Így a könnyűzene és a jazz szerelmesei egyaránt örülhetnek, s ez alkalommal még a klasszikus hangzáselemek is fontos szerephez jutnak a Danubia Zenekar vonósainak jóvoltából.

Ajánló


Aldo Nicolaj darabja három idős ember történetét meséli el, a "vasnemzedék"utolsó néhány élő képviselőjének nyugdíjas napjait.

Az Aurevoir. zsámbéki és Zsámbék környéki fiatalokból álló ethno-beat zenekar. 2015 márciusában hattagú együttesként kezdték pályafutásukat, a felállás többszöri változását…

A kultikus regény szereplői a Víg színpadán kelnek életre. Gatsby, a titokzatos múltú aranyifjú fényűző világot teremt maga körül, hogy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!