Program


Good day today! - A gyermekbántalmazás ellen

Good day today! - A gyermekbántalmazás ellen

A Genéziusz Színház bemutatja:
Good day today! – A gyermekbántalmazás ellen
"Ím, a példa, hogy ki szépen kimondja a rettenetet, azzal föl is oldja." (Illyés Gyula)

 több

Gyerekbántalmazásnak nevezzük, ha valaki sérülést, fájdalmat okoz egy gyermeknek, vagy, ha a gyermek sérelmére elkövetett cselekményt - noha tud róla, vagy szemtanúja - nem akadályozza meg, illetve nem jelenti. A gyermeket bántalmazás érheti családon belül, illetve családon kívül.

A gyermekbántalmazás magában foglalja a fizikai és/vagy érzelmi rossz bánásmódot, a szexuális visszaélést, az elhanyagolást, vagy hanyag bánásmódot, a kereskedelmi vagy egyéb kizsákmányolás minden formáját, amely a gyermek egészségének, túlélésének, fejlődésének vagy méltóságának tényleges vagy potenciális sérelmét eredményezi egy olyan kapcsolat keretében, amely a felelősségen, a bizalmon vagy a hatalmon alapul.

Öt fiatal történetét meséljük el, akik valamilyen módon abúzus áldozatai lettek. A fiatalok azt mesélik el, hogy a történtek fényében hová fejlődik, fut ki az életük. Ahhoz, hogy az előadás minden szempontból hiteles legyen, dr. Atalay Borbála ügyvéd és Lehoczki Andrea pszichológus segítette a munkánkat. Célunk, hogy megtörjük a témát övező hallgatást, hogy megértessük, beszélni kell róla, hogy az érintetteket bátorítsuk, hogy kérjenek segítséget.

Az előadás után alkalom nyílik egy kötetlen beszélgetésre is.

Szereplők:
Csilla: Jónás Anna
Saci: Rupáner Ágnes
Edit: Csíkos Mariann
Norbi: Ván Demeter
Dani: Horváth István
Közreműködött:
Lehoczki Andrea – pszichológus
dr. Atalay Borbála - ügyvéd
 
Fény és hang: B Juhász Péter
Rendezőasszisztens: Remzső Andrea
Rendezte: Horváth István

Ajánló


Idén december 27-én a Papp László Budapest Sportarénába várják a közönséget, ahol meghitt karácsonyi légkört és egy igazán különleges ünnepi…

A dráma alapja Herczeg Ferenc legizgalmasabb regénye, melyet az Akadémia ajánlásával háromszor terjesztettek fel irodalmi Nobel-díjra! Témája: „Kaland, ármány és…

Aréna élmény, maximális biztonság - Rómeó és Júlia Aréna musical új időpontban!