Program


Genius Loci - A második császárság kora és a párizsi Salon

Genius Loci - A második császárság kora és a párizsi Salon

III. Napóleon, Franciaország második császára bízta meg Haussmann bárót Párizs modern városképének kialakításával, amely során sugárutakat alakítottak ki, ezek mellett új épületeket építettek, és így a francia főváros sok európai város számára mintaadóvá vált.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 31. kedd, 18:00

Genius Loci - A második császárság korának városépítészete és a párizsi Salon

Ludmann Mihály művészettörténész előadása

III. Napóleon, Franciaország második császára bízta meg Haussmann bárót Párizs modern városképének kialakításával, amely során sugárutakat alakítottak ki, ezek mellett új épületeket építettek, és így a francia főváros sok európai város számára mintaadóvá vált. Ezzel együtt Párizs az világ művészeti központjává is vált, ahol a Salon kiállításai mindig jelentős eseménynek bizonyultak. Egyeduralmát, amely jelentős ízlésformáló hatással is bírt, csak jóval később sikerült megtörni.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A Medikus Zenekar 2008-ban alakult, tagjai a Semmelweis Egyetem és más hazai felsőoktatási intézmények egykori és jelenlegi hallgatói. A főleg szimfonikus felállásban működő együttes nem csupán az egyetemi rendezvények rendszeres fellépője, hanem önálló hangversenyeket is ad hazánkban és külföldön egyaránt.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!