Program


Gálakoncert színészlegendákkal

Gálakoncert színészlegendákkal

MŰSOR:
Stravinsky: A katona története
Vivaldi: A négy évszak - narrációval

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 25. hétfő, 19:00

A két művet voltaképpen a hegedű központi szerepe köti össze. A katona történetében ugyanis a katona hegedűjéről kiderül, hogy hatalma van az ördög felett, ezért az ördög igyekszik megszerezni, a katona pedig visszaszerezni. A történet tanúsága szerint az emberi kapcsolatok és a szeretettség érzése nagyobb boldogságot ad, mint bármilyen, ördög által felkínált gazdagság vagy hatalom, de erre a katona keserves tapasztalatok árán jön rá. A mű egy kísérleti jellegű együttesre íródott, ugyanis a hét hangszeres mellett prózai előadókat, narrátor és táncost is találunk benne, aki a szereplők nonverbális gesztusait fejezi ki. A katona története Stravinsky egyik legnépszerűbb műve.

Ugyancsak a leghíresebb kompozíciók közé tartozik Vivaldi egy-egy szonett sorait is a kottába írta, melyek különböző pillanatokat jelenítenek meg az adott évszakból. A zene nemcsak a szonettek történetét követi, hanem számos hangutánzást is találhatunk benne, például madarakat, kutyát, mennydörgést, jégen való elcsúszást is. Vivaldi természetlátásának külön érdekessége, hogy bár élete nagy részében Velencében élt, meglepően sokszor megjelenik művében a paraszti világ, és bár azt gondolnánk, hogy a velencei nyár maga a felüdülés, Vivaldi művében sokkal nagyobb hangsúlyt kap a vihartól való félelem, a bágyadtság, és az időjárásra való panasz. Ez a szerkesztésmód igazán ritkának számított a korban, mint ahogyan egyik-másik tétel hangneme is. Nem véletlen tehát, hogy mű kitűnt korabeli versenyművek és programzenék korából, és ma is az egyik legismertebb Vivaldi-műként ismert.

ELŐADÓK:
Molnár Piroska - mesélő
Bezerédi Zoltán - ördög
Kokas Katalin - hegedű
FAB Ensemble

Vezényel: Kelemen Barnabás

Ajánlatunk


Egy árva gyermekekből álló csapat és egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész a háború sújtotta Magyarországon. Varázslatos történet hűségről, bátorságról, barátságról és emberségről az embertelenségben.

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Rúzsa Magdi hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, a rádiós frekvenciákon a legtöbbet játszott előadó, aki 2024. augusztus 31-én újra a Tokaj…

Közel két évszázada ad reményt és erőt „e rút világban” Liliomfi és Mariska minden ukázt felülíró szerelme, Szellemfi játékkedve és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!