Program


Friss Folk / Tímár Sára: Feljött Immár az a Csillag
2

Friss Folk / Tímár Sára: Feljött Immár az a Csillag

Tímár Sára generációjának egyedi hangú, kísérletező kedvű énekese, aki 2011-ben elnyerte a Junior Príma Díjat magyar népművészet és közművelődés kategóriában. A Sebő együttes tagjaként került kapcsolatba az énekelt versek világával, a népi énekhang kreatív lehetőségeit pedig a Dalinda énekegyüttes alkotó alapítójaként keresi.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 15. kedd, 20:00

Friss Folk / Tímár Sára: Feljött Immár az a Csillag

Közreműködik:
Tímár Sára - ének
Szabó Dániel - cimbalom
Bolya Mátyás – koboz
Hargitai-Halászi Lehel - furulya
Nyitrai Tamás - hegedű
Fekete Márton - brácsa
Lelkes András - nagybőgő
Sarkadi-Szabó Alíz - ének

Az Opus Jazz Club mindig is a friss hangoknak, útkereső zenei hozzáállásnak igyekezet teret adni, kevéssé törődve a műfaji címkékkel. Mivel jelenleg a folk szcénában legalább annyi eredeti hang van, mint a jazzben, új sorozatot indítunk: a Friss Folk széria koncertjei azt hivatottak bemutatni, milyen színes és változatos módokon fejezik ki magukat a muzsikusok a népzene és a világzene nyelvén, mennyi új, az improvizációt sem nélkülöző hangzás van születőben. 

Tímár Sára generációjának egyedi hangú, kísérletező kedvű énekese, aki 2011-ben elnyerte a Junior Príma Díjat magyar népművészet és közművelődés kategóriában. A Sebő együttes tagjaként került kapcsolatba az énekelt versek világával, a népi énekhang kreatív lehetőségeit pedig a Dalinda énekegyüttes alkotó alapítójaként keresi. Két lemezét (Minek nevezzelek, Református HÁLAÉNEK népzenével) a Zeneakadémián mutatta be teltház előtt. Idén adventben jelenik meg legújabb karácsonyi kislemeze, ami a Feljött immár az a csillag címet viseli. Az énekesnő így mesél legújabb lemezéről:

„»Feljött immár az a csillag, keljenek fel kik alusznak!« – csendül fel gyönyörű karácsonyi énekünkben. Az esztendő jeles napjai keretet adhatnak életünknek, rátekinthetünk arra, hol is tartunk a szeretetté válás útján. Ebben a rendben kitüntetett helyen szerepel az év vége, amely mindig egyfajta belső összegzést, lezárást, várakozást, és újrakezdést jelent számomra. Nehezen érkezünk meg abba az állapotba, hogy felfogjuk a valóságát annak, mit jelent Krisztus születése. Nemes Nagy Ágnes verse számomra hűen tolmácsolja ezt a gondolatot, ezért választottam a lemez kezdőszámának. A hangulat a szürke, borongós állapotból halad a fény felé, ahogy a három király is lassan, lépésről-lépésre jut el a bölcsőig. Zeneileg is szerettem volna érzékeltetni ezt a folyamatot, ezért Szabó Dániel segítségével a hagyományos karácsonyi énekek tisztaságát megőrizve, egy új zenei hangzást hívtunk életre, ami kilép a karácsonyi énekekre jellemző, autentikus zenei környezetből".

FIGYELEM!
A jegyek nem helyre szólnak, az asztalfoglalás érkezési sorrendben történik.
Egy asztalnál egy néző foglalhat helyet. A székek 1,5 méteres távolságban vannak elhelyezve.
Előzetes asztalfoglalást nem áll módunkban felvenni.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!