Program


FrenÁk Társulat: Secret Off_Man
2

FrenÁk Társulat: Secret Off_Man

A hazai kortárs táncélet fáradhatatlan alkotója FrenÁk, akinek munkái egy-egy képkocka vagy rövid jelenet alapján is azonnal felismerhetők és azonosíthatók. A mindig markáns vizualitás mellett a céltudatosan szerkesztett zenei világ, meg persze a szélsőségekig dolgoztatott és kifárasztott, alaposan kimunkált táncostestek ennek a zárt világnak a sajátos védjegyei.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 17. péntek, 19:00

FrenÁk Társulat: Secret Off_Man
Az előadás megtekintését 18 éven aluli nézőink számára nem ajánljuk.

A Kossuth-díjas táncművész és koreográfus Frenák Pál élő legenda, aki negyvenéves alkotói évfordulójára készült előadásában megidézi összetéveszthetetlen színpadi világának ikonikus elemeit. Mint oly sokszor hosszú és termékeny pályája során, ezúttal is kimond(hat)atlan titkok után kutat, amikor egy klasszikus történet nyomvonalán útnak indulva a férfit, az embert körülvevő vágyakról és rejtélyekről mesél. Teszi mindezt szikár, gyönyörű, okos testek és lenyűgöző, egyéni látványvilág segítségével.

A hazai kortárs táncélet fáradhatatlan alkotója FrenÁk, akinek munkái egy-egy képkocka vagy rövid jelenet alapján is azonnal felismerhetők és azonosíthatók. A mindig markáns vizualitás mellett a céltudatosan szerkesztett zenei világ, meg persze a szélsőségekig dolgoztatott és kifárasztott, alaposan kimunkált táncostestek ennek a zárt világnak a sajátos védjegyei. Az alkotótól megszokott módon töredékekből építkező mű elbizonytalanítja és felkavarja nézőjét, amikor hétköznapit és fenségest, vágyakat és félelmeket ütköztet és láttat egyszerre a színpadon. FrenÁk most sem állít, helyette kitartóan kérdez: a férfi, tágabban értve az ember rejtélyét vizsgálja az alak mellé felfűzött asszociációkon keresztül. A férfit belső kényszerek irányítják: a titka csak az övé, de a körülötte lebegő titok érzete bárkit megérinthet, aki közel kerül hozzá. Organikus mozgásformák, hangfoszlányokon és lecsengéseken, dobbanásokon és lüktetéseken alapuló akusztikai érzetek vezetik el a kíváncsi és nyitott nézőt a titok lehetséges közelségébe.

Előadják:
Anibal Dos Santos
Heim Boglárka
Lőrincz Emma
Vasas Erika
Eoin Mac Donncha
Maurer Milán
Keresztes Patrik

Alkotók:
Zene: Halász Gábor, Hunyadi Máté
Látvány: Victoria Frenák
Díszlet: Kiss Péter, Molnár Szabolcs
Jelmez: Henez Mariann
Smink: Ipacs Szilvia
Fény: Vajda Máté
Hang: Horváth András
Dramaturgiai konzultáns: Dr. Horváth Nóra
Koncepció: FrenÁk
Koreográfia: R_Társulás

A bemutató a Bartók Tavasz keretében a FrenÁk Társulattal közös programként, a Müpa szervezésében valósult meg.

Ajánlatunk


bohózat két felvonásban

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!