Program


Freeszemle Fesztivál - Többet tűrni? - a közéleti szereplőket megillető jogok védelmének sajátossága
2

Freeszemle Fesztivál - Többet tűrni? - a közéleti szereplőket megillető jogok védelmének sajátossága

Az együtt közel egymillió közösségi követővel rendelkező médiasztár szépségkirálynő és férje nem közszereplő a bíróság szerint. Gyermekeik fényképeit nem közszereplői minőségükben osztják meg emberek százezreivel, nem gyakorolnak közügyeket, az őket kritizáló más közszereplők a becsületsértés törvényi tényállását valósították meg – söpört végig a hír nem túl rég a magyar sajtóban.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 2. péntek, 18:30

De ha ők nem közszereplők, akkor ki tekintendő annak? Mi dönt el egy ilyen kérdést? Mértékegysége lehet mindennek a követők száma?

A politikusok, celebek, művészek – közéletünk szereplői. Nyilatkozataik, cselekedeteik a sajtó – olykor vasárnapi ebédünk – témái. A nyilvánosság figyelme, bizalma, rajongása, gyűlölete irányul rájuk.

Viselkedésük mintaként szolgálhat, alakíthatja a társadalmi normákat, értékeket, az általános véleményt közéleti, politikai kérdésekben. Elvárjuk tőlük, hogy felelősséget vállaljanak szavaikért, tetteikért.

A rohamtempóban változó világ, az információs társadalom közéleti személyisége megannyi kérdés, kihívás és döntés elé állítja a jogalkotót és a jogalkalmazót. Ki tekintendő közszereplőnek a „jognak asztalánál”? Mit tehet, és mit lehet vele megtenni? Mikor és hogyan sérülhetnek személyiségi jogaik, meddig szabad a vélemény, bírálatuknak hol húzódik a határa? Mi a dolga mindezzel a sajtónak? És hogyan szankcionál a jogalkotó?
Minderről olyanokkal beszélgetünk (és talán vitatkozunk), akik a leginkább érintettek.

Vendégek
Schiffer András, ügyvéd. A téma szakértője, tapasztalata és referenciája van a közélet szereplőinek védőjeként, és ha kell, saját maga jogi képviseletét is ellátja.

Szinetár Dóra, Jászai Mari-díjas színésznő. A reflektorfényhez már gyerekkorában hozzászokott. Jól ismeri mindennek pozitív és negatív oldalát, a hírnév árát is.

Szinetár Dóra fotó: Győrfi-Forgács Bea, Schiffer András fotó: HVG

Ajánlatunk


A zenés színdarab nem csupán egy szent élettörténete, hanem szembenézés az emberi gyarlósággal, az emberi lélek önzetlen nagyságával. Korkép Magyarországról, amelyet a hatalomnak hízelgő, korrupt főurak összeesküvései gyengítenek. Trónviszályok, gyilkosságok szövevényén át rajzolódik ki egy fiatal nő portréja..

Sam Peliczowski munkanélküli színész Manhattan legfelkapottabb éttermében intézi a telefonos foglalásokat. A vonal másik végén a legkülönfélébb emberek vetnek be mindent, csak hogy asztalt kapjanak. Ki hízelgéssel, ki fenyegetőzéssel, ki hisztit kivágva, ki magabiztosan.

Fiatal hőseink kóborlásuk során sok ellenséggel, de barátokkal, jóakarókkal is találkoznak – így például egy nemes lelkű művésszel, aki megtanítja őket a zene, az éneklés csodálatos hatalmára. És persze arra, hogy a legnagyobb ínség idején sem szabad elfelejtkezni az olyan örök értékekről, mint a barátság, a hűség és a bátorság. Vajon sok kaland árán sikerül-e a gyerekcsapatnak legyőzni az akadályokat? Sikerül-e embernek maradni az embertelenségben?

Ajánló


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

A Madách Színház bemutatja Disney és Cameron Mackintosh: MARY POPPINS című musicaljét P. L. Travers történetei és Walt Disney filmje…

Valahol, egy franciaországi nyaralóban Bernard és neje, Jacqueline vendégeket várnak egy kellemesnek ígérkező hétvégére. Az egyik vendég, Bernard legjobb barátja,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!