Program


Folk_Like it - a MÁNE és a lengyel SLASK közös műsora

Folk_Like it - a MÁNE és a lengyel SLASK közös műsora

Folk_Like it - a MÁNE és a lengyel SLASK közös műsora

A “FOLK Like it” a lengyelországi SLASK Ének- és Táncegyüttes legújabb projektje, amelynek keretében a társulat novemberben Szlovákiában, Magyarországon, Szerbiában és Horvátországban turnézik. November 21-én a Hagyományok Háza ad otthont a produkciónak, a SLASK mellett az este folyamán fellép a Magyar Állami Népi Együttes is.

A projekt fő célja a lengyel népi kultúra gazdagságának bemutatása, és a vendégprodukciók tükrében annak feltérképezése, hogy a nemzeti kultúra milyen szerepet tölt be az egyes nemzetek identitásának építésében a közös Európában.

A SLASK együttes produkciója válogatás a társulat közel 70 éves történetéből, amely ily módon kiváló kapcsolódási pont az idén 70 éves jubileumát ünneplő Magyar Állami Népi Együtteshez. Az előadással egy időben hagyományos lengyel viseletek bemutatására is sor kerül a Színházterem előterében.

 

 

Ajánló


Philip Glass balett-operája Jean Cocteau története alapján francia nyelven, magyar és angol felirattal

Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul.