Program


Fókuszban a koreográfusok: Timár Sándor és Molnár Péter

Fókuszban a koreográfusok: Timár Sándor és Molnár Péter

A Hagyományok Háza előadás-sorozatában a színpadi néptáncművészet kiemelkedő koreográfusait állítjuk fókuszpontba, ezen az estén Timár Sándor és Molnár Péter lesz.

 több

Aktuális előadások



Járd ki, lábam!
Fókuszban a koreográfusok: Timár Sándor és Molnár Péter

Koreográfusi életműveket bemutató, tíz éve futó sorozatunkban ősztől a legmeghatározóbb alkotóknak ismét szentelünk egy-egy félidőt. A második koreográfusnemzedék és a táncházmozgalom meghatározó nagy öregje, Timár Sándor koreográfiai mellett a pécsi Mecsek Táncegyüttesből induló, ma már Vas megyében alkotó Molnár Péter mutatkozik meg. Ami sokak mesterének – akit tiszteletből ma is „Mestinek” szólít egy ország – még iskolát kellett alkotnia és forradalmat csinálni a színpadon az autentikusság élharcosaként, az Molnár Péternek és kortársainak már evidencia. A táncok aprólékos, stílushű megismerése és színpadra állítása, hiteles tolmácsolása egészen biztos, hogy összeköti a két különböző korosztályt képviselő alkotót.
Előadók: ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes, Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes, Vasi Kislegényczéh, Timár Együttes, Horváth Zoltán és felesége (Kanizsa Csillagai)


Az előadás után lehetőség nyílik az alkotókkal való beszélgetésre.
A beszélgetés moderátora: Sándor Ildikó
Sorozatszerkesztő: Szögi Csaba

Az előadás időtartama: ~ 2 x 50 perc

Ajánló


Csepregi Éva – Életmű Jubileumi koncert a Győri Nemzeti Színházban Csepregi Éva az év elején adott hatalmas sikerű, teltházas Életműkoncertet…

Nem gondolnánk, hogy Kovács Kati koncertjei elé lehet még írni egyáltalán olyat, amit még nem írtak le róla.Lehet-e olyat írni,…

Juan Diego Flórez egyike napjaink legjelentősebb vokális előadóinak, akit a BBC minden idők legjobb tenorjai közé sorolt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!