Program


Fidelio

Fidelio

Ludwig van Beethoven: Fidelio
Koncertszerű operaelőadás két felvonásban, német nyelven, magyar és angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 8. szombat, 19:00

Bár az évforduló elmúlt, a méltó ünneplés nem maradhat el: születésének 250. évfordulója alkalmából Ludwig van Beethovenre emlékezünk egyetlen operája, a Fidelio előadásával. A végtelenségig kitartó női erő és hűség motívumát, illetve a rendíthetetlen szabadságvágyat helyezi középpontjába a Fidelio, melynek címszereplője, a férfi álruhába öltöző hősnő az elszakíthatatlan emberi kapcsolatokat, a megtörhetetlen emberi erőt képviseli. Nem csoda, hogy bár Beethoven a szinte elénekelhetetlen nehézségű és folyamatos átütő erőt megkívánó énekszólamokkal ábrázolja mindezt, a műnek olyan euforikus hatása van, hogy kétszáz évvel keletkezése után is letaglózza a közönséget. A várva várt Harry Kupfer-féle rendezés a pandémia okozta nehézségek miatt egy későbbi évad része tud csak lenni, így ezúttal Beethoven egyetlen operáját hangversenyszerű előadásban szólaltatja meg a Magyar Állami Operaház társulata.

SZEREPOSZTÁS

Karmester Stefan Soltész
Fernando Szemerédy Károly
Pizarro Kelemen Zoltán
Florestan Kovácsházi István
Leonora (Fidelio) Rálik Szilvia
Rocco Cser Krisztián
Marcellina Sáfár Orsolya
Jaquino Ninh Duc Hoang Long
1. fogoly Kiss-B. Atilla
2. fogoly Kováts Kolos

ALKOTÓK

Zeneszerző  Ludwig van Beethoven
A szövegkönyvet Jean-Nicolas Bouilly nyomán írta Joseph Sonnleithner és Georg Friedrich Treitschke

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!