Program


Felejtő - Kelet-Nyugati Alkotóműhely

Felejtő - Kelet-Nyugati Alkotóműhely

az Ambíció sorozat keretében
- bemutató -
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 28. péntek, 19:00

két kortárs szerelmes

Az előadás során két kortárs európai szerző művén keresztül ismerhetjük meg két találkozás történetét. A találkozás születés. Egy kapcsolat megszületik, majd ahogy az életben minden, elmúlik. Hogy e két végpont között mi zajlik le, azzal foglalkozik Michal Walczak és Matei Visniec műve. Az előadásban a férfi és nő mindenkori kapcsolatát térképezik fel két hétköznapi történeten keresztül, eltérő perspektívákból.

Az első történetben a Férfi egy átmulatott és átudvarolt éjszaka után a Nő mellett ébred, de nem emlékszik arra, mi történt közöttük. Megegyeznek abban, hogy kilenc éjjelt együtt töltenek - ebből a helyzetből indul ki kettejük viszontagságainak története.

Az előadás második fele két gyermek találkozását dolgozza föl. Valahol Varsóban, egy panelnegyed játszóterén van egy homokozó. Oda jár le minden nap Bénike, hogy kedvenc akcióhősei kicsinyített másával minden nap megmenthesse a világot egy-egy újabb fenyegető veszélytől. Bénikének a játékhoz nincs szüksége saját kimeríthetetlen fantáziáján kívül semmire és senkire. Egy nap azonban minden felborul: a homokozóba egy lány érkezik a babájával.

Visniec (román) és Walczak (lengyel) darabjai a mi korunkból szólnak, de örök problematikáról. Az előadás nem válaszokat kíván adni, vagy következtetéseket, konklúziókat levonni. A szerelemről mint időn és téren kívül álló dimenzióról szeretne beszélni, az emberi élet értékéről, minőségéről, céljairól ennek a dimenziónak a függvényében.

Játsszák: Rákosy Anikó, Székhelyi Dániel, Vincze Erika
Díszlet, jelmez: Hajdú Levente
Rendező: Létmányi Attila

Az előadás időtartama 90 perc.
12 éven felülieknek ajánlott.


A Kelet-Nyugati Alkotóműhely egy olyan frissen alakult formáció, mely nemzetünk kulturális sokoldalúságát, összetettségét igyekszik kiaknázni, és a színház világában érvényesíteni. Nekünk, közép-európaiaknak mindig is két véglet között kellett választanunk. Jobbra vagy balra, keletre vagy nyugatra, előre vagy hátra. Azért jöttünk létre, hogy hidat képezzünk az ellentétek között, hogy újszerű megvilágításba helyezzük bipolaritásunkat, hogy rámutassunk pozitív és negatív oldalaira, kísérletet tegyünk saját identitásunk és létezésünk jelen idejű szemléletére. A társulat tagjait is a sokszínűség jellemzi. A Kárpát-medence több országából, a szélrózsa minden irányából jöttünk azzal a szándékkal, hogy eltérő tapasztalatainkat egybevetve egy újfajta művészi párbeszédet alakíthassunk ki. A színház egyik legfontosabb, ma is érvényes célját valljuk magunkénak: egyének tömegéből közösséget alkotni.

Ambíció sorozat

A Bethlen Téri Színház Ambíció sorozatában fiatal, ambiciózus alkotók vagy alkotócsapatok kapnak lehetőséget új előadás bemutatására, műfaji megkötés nélkül.
A sorozat célja, hogy elsődlegesen azok az alkotók mutatkozhassanak be, akiknek más lehetősége nem, vagy csak korlátozottan adódik.
A 2018-2019-es évadban a legkülönfélébb műfajú Ambíció előadásokat tűzzük műsorra, amelyek közt lesz tánc, próza, kortárs opera és összművészeti alkotás is.

Ajánlatunk


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!