Program


Erzsébet Királyné, a Magyar Kultúra lovagja. Pálinkás Patricia Zita előadása

Erzsébet Királyné, a Magyar Kultúra lovagja. Pálinkás Patricia Zita előadása

Gödöllői Akadémia II/5.
Jegyár: Jegyár 500.-Ft, Akadémia bérlet 1500.-Ft
Művészetek Háza Gödöllő
F62 Rendezvény- és kiállítóterem
Esemény kezdése: 2020. 11. 20. (péntek) 16.00

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 20. péntek, 16:00

Erzsébet királyné, a Magyar Kultúra Lovagja

Erzsébet királyné 2005-ben posztumusz megkapta a Magyar Kultúra Lovagja megtisztelő címet „A magyar kultúra ápolása érdekében megvalósult példamutató életművéért.”

A kis Sisi a szülői házból hozta magával az elnyomott magyar nemzet iránti érdeklődését, majd együttérzését, mert tanulmányai során már itt ismerkedni kezdett a magyar történelemmel és irodalommal. A hosszú évekig tartó nyelvtanulás egy magasabb célkitűzésre is sarkallta Erzsébetet: férje, az uralkodó és a magyarok kibékítésére, ezért mondhatjuk, hogy tudatosan vált a magyarok királynéjává. Halála után még a király is elismerte, hogy Erzsébet „a nemzethez annyi szeretettel viseltetett”.

Az előadás ennek az élethosszig tartó szeretetnek a bemutatását valósítja meg tények, dokumentumok képi bizonyítékai alapján.

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!