Program


Eric-Emmanuel Schmitt: Rejtélyes viszonyok

Eric-Emmanuel Schmitt: Rejtélyes viszonyok

Eric-Emmanuel Schmitt: Rejtélyes viszonyok

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 11. kedd, 19:00

Szereplők:

Abel Znorko: Hirtling István
Erik Larsen: Lábodi Ádám

Díszlettervező: Enyvvári Péter
Jelmeztervező: Janositz Izabell
Dramaturg: Ruttkay Zsófia
Rendezőasszisztens: Vajdai Veronika
Rendező: Kolos István

A Rózsavölgyi Szalon előadása

A tenger és a sirályok háborítatlan zaját az utolsó fehér éjszakán azonban puskalövések zavarják meg. Znorko lőtt, de nem azért, hogy elijesszen egy, a háza körül ólálkodó csavargót; a környékbeliek által csak „vadembernek” titulált zseni így invitálja be a megbeszélt találkozóra érkező fiatal újságírót. Hosszú évek hallgatása után ugyanis újra hajlandó riportot adni – egy jellegtelen kisváros jellegtelen lapjának. A szokványos kérdésekkel és közhelyes okoskodásokkal induló riport során azonban egyre különösebb titkok derülnek ki egy cseppet sem hétköznapi szerelmi kapcsolatról. A rejtélyes harmadik, aki egyszerre testesíti meg a mindent felperzselő, lángoló szenvedélyt és a nyugodt, kispolgári szerelmet, a férfiakat először egymás ellenségévé, majd sorstársakká, végül – miután mindketten levetkőzték évtizedek óta dédelgetve alakított pózaikat, és belátták hosszasan csiszolgatott életfilozófiájuk csődjét – örökre elválaszthatatlan barátokká teszi.

A francia származású szerzőt – aki Diderot metafizikájából szerzett filozófiai doktorátust – leginkább színdarabjai és forgatókönyvei alapján tartják számon. Közel húsz művét állították már színpadra, több mint harminc országban, és négy nagyjátékfilm forgatókönyvének szerzője, melyek közül a magyar közönség a Velencei fesztivál közönségdíjával jutalmazott Moniseur Ibrahim és a Korán virágait, vagy a Diderot életéből készült A szabadgondolkodót a hazai mozikban is láthatta.
A Rejtélyes viszonyokból, amelynek főszerepét a francia ősbemutatón Alain Delon játszotta, 2002-ben a norvég Kjetil Bang-Hansen, majd 2005-ben Volker Schlöndorff készített tévéfilmet. Ezúttal Hirtling István és Lábodi Ádám parádés előadásában láthatjuk.

Ajánlatunk


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ajánló


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!