Program


EREDET / ORIGINS – Táncjáték legendákról, megpróbáltatásokról és hazatalálásról
10

EREDET / ORIGINS – Táncjáték legendákról, megpróbáltatásokról és hazatalálásról

A Csodaszarvas legendáját minden magyar ismeri, ez a mi eredetmondánk, ám valahányszor művész nyúl hozzá, mindig gazdagodik. Az Eredet című Kósart.-előadással mi is elhelyezünk egy csillagot az agancs ágbogán.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 25. csütörtök, 19:00

Táncjáték legendákról, megpróbáltatásokról és hazatalálásról

Az erdő titkokat rejt, és nem adja egykönnyen őket. Hunornak megmutatkozik a Csodaszarvas, ám a tünékeny jelenségről még az sem biztos, hogy tényleg látta. Felkerekedik hát, hogy megtalálja, és ahogy egyre mélyebbre jut az erdőben, nyomokra bukkan, a hagyomány elveszett szilánkjaira, magát a lényt azonban nem leli. A keresést éppen feladná, amikor rátalál a Táltos, aki valami megmagyarázhatatlan hasonlóságot mutat a Csodaszarvassal, de nem akar Hunornak segíteni. Végül megszánja, és együtt egy másik érzékelési síkra kerülnek, ahol miután kiszabadulnak a Vadleány csapdájából, és elszívja minden erejüket a Lidérc, a legnagyobb próbatétel elé kerülnek: egymással kell megküzdeniük. A Csodaszarvashoz viszont nem ez az út vezet.

De akkor melyik? Sikerül-e rálelniük, és ezzel megkapni a Csodaszarvastól a legértékesebb ajándékot, az emlékezetet? Mert hiszen az emlékeink adják az identitásunkat, azok tartják meg a jelenünket. Ha a folyamatos felejtés állapotában lennénk, minden, ahogy megtörtént, a semmibe hullna. Ahhoz, hogy meghatározhassuk, kik vagyunk, kell, hogy legyen múltunk, kell az emlékezet.

Erről szól az előadásunk pazar látványvilággal és vérpezsdítő ritmusokkal: emlékeztető az Eredetünkre, arra, honnan jövünk, hogy tudjuk, hová tartunk.

EREDET – Benned van. Fedezd fel!

Koreográfus, producer: Kósa Ruben, Kósa-Kemes Laura
Zeneszerző: Sebestyén Áron
Díszlet: Mészáros Tibor

Ajánlatunk


Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben kultikus alkotássá vált. A cím a hopi indiánok nyelvén annyit jelent: Kizökkent világ - ezzel a címmel forgalmazták a filmet annak idején Magyarországon is.

A Drezdai Staatskapelle nemcsak a világ egyik legrégebbi zenekara, de az egyik legjobb is: az utóbbi évtizedekben olyan karmesterek álltak az élén, mint Giuseppe Sinopoli, Bernard Haitink, Fabio Luisi és Christian Thielemann.

Magyarország EU-s csatlakozásának 20. évfordulóját ünnepli a nyitókoncert, amit a Budapesti Tavaszi Fesztivállal egyidős, világhírű Chamber Orchestra of Europe ad Perényi Miklós gordonkaművész közreműködésével.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!