Program


Egy szent királylány a Nyulak szigetén
2

Egy szent királylány a Nyulak szigetén

Gyere el várostörténeti sétánkra, amelynek keretén belül nem csak Szent Margit és a szigeti apácakolostor történetét ismerheted meg, hanem fény derül arra is, miért öltek meg egy Árpád-házi herceget a Margit-szigeten, ki a csillagászok védőszentje, és kiket nevezünk az Úr kutyáinak! Sétánk "A SZIGET - Szent Margit és a domonkosok" című, új időszaki tárlatunkhoz kapcsolódik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 21. szombat, 10:00

Egy szent királylány a Nyulak szigetén

1270. január 18-án, a margitszigeti domonkos apácakolostorban, mindössze 27 évesen meghalt Árpád-házi Szent Margit királyi hercegnő. Halálának napja - egyben ünnepnapja - közeledtével, egy várostörténeti séta keretén belül mi is megemlékezünk a szent királylányról. Vajon hogyan élte hétköznapjait a kolostorban Margit hercegnő? És hol őrzik ma az ereklyéit? Hogyan találták meg bátyja, V. István sírját és halotti koronáját? Gyere el várostörténeti sétánkra, amelynek keretén belül nem csak Szent Margit és a szigeti apácakolostor történetét ismerheted meg, hanem fény derül arra is, miért öltek meg egy Árpád-házi herceget a Margit-szigeten, ki a csillagászok védőszentje, és kiket nevezünk az Úr kutyáinak! Sétánk "A SZIGET - Szent Margit és a domonkosok" című, új időszaki tárlatunkhoz kapcsolódik. A sétára megváltott jegy a Vármúzeum összes aznapi, Szent Margit napja alkalmából megrendezett programjára érvényes! Kutyabarát séta!

Ajánlatunk


Műsor: MOZART: g-moll zongoranégyes K. 478. MOZART: Esz-dúr zongoraötös, K 452

Szente Vajk Legénybúcsúját 2022. februárjában tartják Kaposváron. A népszerű színművész, színpadi szerző és rendező egyik legnagyobb, a kritikusok által is bőven dicsért színházi sikerét hozza el Kaposvárra. Az előadás különlegessége, hogy Szente Vajk és Nagy Sándor színpadi kettőse régi barátságukon alapul, talán nem mentesen a közösen megélt abszurd szituációk hatásai alól.

Ajánló


 A korábbi nagy sikerre való tekintettel a Mamma Mia! ismét az ország legnagyobb sportcsarnokaiban!

Hányszor kívánjuk: bárcsak kedves halottaink újra velünk lehetnének! De vajon mi lenne, ha ez valóban megtörténne? Vérbeli komédia remek szereposztásban.

2023. március 25-én lesz 40 éve, hogy a Madách Színház bemutatta a Macskák című musicalt!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!