Program


Egy kiállítás képei

Egy kiállítás képei

A Győri Filharmonikus Zenekar a Nikisch-bérletben megrendezett koncertjét francia muzsika indítja: Claude Debussy 1890-ben zongorára írott Danse című darabja, amelyet a hangszerelés utolérhetetlen mestere, Maurice Ravel 1922-ben ültetett át a szimfonikus zenekar apparátusára.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 10. szerda, 19:00

Műsor:

C. Debussy - M. Ravel: Danse
W. A. Mozart: G-dúr fuvolaverseny
***      
M. P. Muszorgszkij - M. Ravel: Egy kiállítás képei              

Közreműködik: Keszei Johanna — fuvola      
Vezényel: Berkes Kálmán

Három tételes G-dúr fuvolaversenyét 1778-ban Mannheimban a holland orvos és lelkes amatőr fuvolista, Ferdinand de Jean felkérésére komponálta Mozart, aki nem különösebben kedvelte a fuvolát és a fuvolistákat: ebből az ellenszenvből ugyanakkor mit sem érezni ebben a bájos és elegáns versenyműben, amelynek szólóját a győri illetékességű rendkívül tehetséges fiatal fuvolaművésznő, Keszei Johanna adja elő. Jóllehet Muszorgszkij eredetileg zongorára szánta a Viktor Hartmann építész alkotásai nyomán készült remekművét, az Egy kiállítás képei „nem kerülhette el sorsát”: a zseniális portrék nagyzenekar után kiáltottak. S ki lehetett volna alkalmasabb e művészi kihívásnak megfelelni, mint Maurice Ravel? 1922-ben készült el a zenekari hangszínek teljes palettáját felvonultató, az eredeti zongoraverziót is felülmúló népszerűségű feldolgozásával, amelyet a Bostoni Szimfonikusok és Szergej Kuszevickij karmester rendelt meg tőle. A Győri Filharmonikus Zenekar hangversenyét Berkes Kálmán dirigálja.

Ajánlatunk


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek 2024. július 27-én Gárdonyban, a Surfcampingben lép fel!

Wayne Eagling – Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij A DIÓTÖRŐ Mesebalett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!