Program


Dokumentumfilmklub - A Nap belülről süt - Esterházy Ottrubay Melinda élettörténete

Dokumentumfilmklub - A Nap belülről süt - Esterházy Ottrubay Melinda élettörténete

Ottrubay Melinda prímabalerina assoluta, a II. világháború előtt az egyik legnagyobb magyar balett-táncosnő volt. 1946-ban ment férjhez herceg Esterházy Pálhoz. Élete ekkor gyökeresen megváltozott: a táncot abbahagyta, férjét 1948-ban, a Mindszenty-féle koncepciós perben 15 év fegyházra ítélték.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 9. hétfő, 18:00

Dokumentumfilmklub

A magyar dokumentumfilmeket bemutató sorozatunk Artner Szilvia Sisso újságíró, publicista (Magyar Narancs) vezetésével folytatódik. A vetítések után az alkotókkal és szakértőkkel kötetlen beszélgetés keretében találkozhat a közönség.

A Nap belülről süt – Esterházy Ottrubay Melinda élettörténete
magyar portréfilm, 52 perc, 2010
Rendező: Katona Zsuzsa

Ottrubay Melinda prímabalerina assoluta, a II. világháború előtt az egyik legnagyobb magyar balett-táncosnő volt. 1946-ban ment férjhez herceg Esterházy Pálhoz. Élete ekkor gyökeresen megváltozott: a táncot abbahagyta, férjét 1948-ban, a Mindszenty-féle koncepciós perben 15 év fegyházra ítélték. A hercegasszony bujkálni kényszerült, megalázták, ellehetetlenítették. 1956-ban férje kiszabadult és Svájcba emigráltak. A herceg halálával megörökölte a több mint 500 éves Esterházy-hagyatékot. Sikerei és szenvedései soha nem hajlították meg egyenes gerincét, a történelem viharaiban is megőrizte szerénységét, belső derűjét, harmóniáját, erkölcsi tartását: hercegnéből valódi hercegnővé vált.

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!