Program


Regélő Fehér Táltos Dobcsapat, Hun Sárkány koncert

Regélő Fehér Táltos Dobcsapat, Hun Sárkány koncert

A nyári koncertsorozat után ismét Budapesten lép fel a Regélő Fehér Táltos Dobcsapat.
Egyúttal hagyományt is szeretnénk teremteni, legyen egy olyan este, amikor barátainkkal közösen koncertezünk, amikor együtt Dob-ban a szív.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 3. szombat, 18:00

A Dobcsapat a Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület néven Árpád fejedelem évének Fergeteg havában, 2007 januárjában alakult 27 fővel. A csapat alapítója és vezetője Putnoki Tibor, akinek életét egy 9 percig tartó klinikai halálélmény változtatta meg, melyről azóta már több mint 1.000 előadást tartott szerte a világban.

A Dobcsapat egyesületi formában működik, közhasznú fokozatot kapott. Az alapítók célként határozták meg a magyarságtudat erősítését, az ősi magyar néplélek sajátosságainak, belső értékeinek felidézését, felszínre hozatalát és tudatosítását saját magukban és az emberekben.
Rögzítésre került, hogy az Egyesület politikától és vallási hovatartozástól független szervezet. A csapat minden olyan – belföldi és külföldi – rendezvényen fellép, ahol lehetősége van a dalaikon keresztül szólni az emberekhez. Minden olyan eseményt támogatnak, ahol magyar ember a magyar embernek, ember az embernek segít, ahol az örök emberi értékek, és az összetartozás fontossága jelenik meg.

A dalok a szeretet nélkülözhetetlenségéről, a jóság, a becsület fontosságáról, az ősök tiszteletéről, a hazaszeretetről, megmaradásunkról, a mindenek feletti Istenhitről szólnak. Ezt erősíti fel a táltos dobok gyógyító, lelkesítő rezgése, valamint a korhű viselet.

A rendszeres nyári gyerek dobos táborok elhozták 2009-ben a Zengő Dobosok gyermek dobcsapat megszületését. Csodálatos látni, hogy a sok munkával járó küldetés termő talajra szórta magjait. Több gyerekdobos ma már a felnőtt csapat oszlopos tagja.

Az Egyesület elnöke Varga Klára.
Dobcsapat vezető Tonomár Tibor Gábor.

A csapat vendégei a Zengő dobosok gyermek dobcsapat, Regös Sziránszki József és a Tűz- kör Egyesület és barátai.

Regös Sziránszki József barátunk bemutatkozása a honlapjáról (regosjoco.hu) „…2004 óta foglalkozom a „honfoglalásnak” és az azt megelőző népvándorlásnak nevezett koroknak a hitvilágával, zenei világával, és gyógyítási technikáival. Elsősorban krónikák és írásos emlékek alapján igyekszem ezt feltárni, és a mai kor emberének javára fordítani, és élhetővé tenni. Én magam a ”regös” nevet használom, és hasonulok véle. Elmondom, elmesélem a régi dolgok történetét és megcselekedéseit, „síppal, dobbal, nádi-hegedűvel”. Találjuk meg az élet igazi értelmét, értékét, és éljünk ezzel a csodálatos lehetőséggel.” Regös Jocónak több zenei
CD-je és könyve is megjelent, mi pedig néhány dalt éneklünk tőle koncertjeinken.

A Tűz-kör Közhasznú Kulturális Egyesület (tuzkor.hu) feladatául tűzte ki a hagyományőrző témájú előadások és olyan programok szervezését, amelyek a magyarság eredetéhez, népszokásaihoz kapcsolódnak, többek között Atilla- egy legenda nyomában és a Csaba királyfi útján elnevezésű rendezvények.
A Dobcsapattól a Hun sárkány c. koncertet hallhatják, láthatják az est folyamán.

A koncert előtt és után lehetőség lesz a csapat CD-it, pólóit, kézműves termékeit megvásárolni, amivel támogathatják Egyesületünk működését.

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!