Program


Demeter Panni és barátai: 2 út - Kalotaszeg és Mezőség felé

Demeter Panni és barátai: 2 út - Kalotaszeg és Mezőség felé

Egy magával ragadó zenei utazásra hívunk, ahol a két út elágazása nemcsak a térképen, hanem a hangokban is életre kel! Demeter Panni és barátai koncertjén két népzenei tájegység találkozik, és az érzelmek gazdag kavalkádját hozza el hozzánk.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 2. szombat, 19:00

Egy magával ragadó zenei utazásra hívunk, ahol a két út elágazása nemcsak a térképen, hanem a hangokban is életre kel! Demeter Panni és barátai lemezbemutató koncertjén két népzenei tájegység találkozik, és az érzelmek gazdag kavalkádját hozza el hozzánk. Mindezt pedig a legtisztább forrásból: Erdély leghíresebb adatközlő prímásai muzsikájával.
Kolozsvár két nagy út elágazásának helye. El lehet indulni egy úton Mezőség felé, és egy másik úton ellenkező irányba, Kalotaszegre: Kelet és Nyugat felé, kit merre visz az útja. Demeter Panni, akinek népdalénekesi útja a mezőségi Válaszútról indult Kallós Zoli bácsi mellől, mégis eljutott az ellenkező irányba is. Olyan erdélyi népzene és néptánctáborokban oktatott, ahol lehetősége volt még élő utolsó nagy nótafákkal és Erdély legjobb hagyományőrző zenészeivel együtt muzsikálni. Hosszú zenei pályafutása során a klasszikus zenei tehetsége Nyugat-Európába vitte őt, ahol viszont a magyar népi kultúrát és a népzene iránti szeretetét, mint kincset adja tovább az ott élő, magyar ajkú gyerekeknek.
Az est során Demeter Panni és barátai olyan zeneszámokat mutatnak be, amelyek két tájegység, a Mezőség és Kalotaszeg kincseit hozzák elénk. Hallhatunk majd csodálatosan szőtt kalotaszegi dallamokat érzékeny előadásban, valamint megcsodálhatjuk a Mezőség hangulatos zenéjét, ami az erdélyi népi kultúra egyedülálló gazdagságát tükrözi. A koncerten résztvevő adatközlő és revival zenészek kiválóan elevenítik fel a magyar népzene gazdag hagyományát.
Az album tisztelgés őseink, nagyszüleink és szüleink előtt egy hagyományőrző művész szemein keresztül. A koncerten bemutatott “2 út” népzenei album célja, hogy megfertőzze a fiatalokat a magyar népi kultúra varázsával, éppen úgy, ahogy Demeter Pannival történt egy egész életre szólóan tíz éves korában.

Közreműködnek:
Demeter Panni - ének
Codoba Florin- hegedű
Codoba Florinel- hegedű
Codoba Marius- brácsa
ifj. Fodor Sándor 'Neti' - hegedű
Varga István 'Kiscsipás'- hegedű
Tókos Csongor-Attila - hegedű
Bálint Zsombor - brácsa, cimbalom
Dénes Károly - nagybőgő, kisbőgő
Szász József - brácsa

A program időtartama: ~ 70 perc

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól. Nincs semmi elrejtve, ami nyilvánosságra ne kerülne, s titok, ami ki ne tudódna.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!