Program


David Lynch útvesztőjében: Radírfej

David Lynch útvesztőjében: Radírfej

Rendező: David Lynch
operatőr: Peter Deming, Angelo Badalament, író: David Lynch, Barry Gifford, vágó: Mary Sweeney
szereplők: Bill Pullman, Patricia Arquette, Balthazar Getty, Richard Pryor, Robert Blake

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 5. péntek, 20:30

Meddig fokozható a Lynch-rejtély? Eltévedünk-e a titokzatos motívumok és utalások, tükröződések és halmozások erdejében? Avagy sikerül-e benne maradnunk Möbius-szalagként tekeredő, a logika szabályait felülíró történeteiben? Az 1997-es Lost Highway talán a korábbi filmeknél is intenzívebben teszi próbára nézőjét. Fred, a középkorú szaxofonista (Bill Pullman) gyanítja, hogy a felesége megcsalja, Renee (Patricia Arquette) ugyanis elhanyagolja az utóbbi időben. Amikor az asszonyt holtan találják, Fredet gyanúsítják a megölésével. Börtönbe kerül, ám egy nap különös módon eltűnik a cellájából. Egy rémült fiatalember, az autószerelő Pete találja magát a helyén, akinek fogalma sincs, hogyan került oda.

A film előtt Varró Attila filmtörténész mond bevezetőt.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál és az Uránia Nemzeti Filmszínház vetítéssorozata négy ritkán, illetve rég nem vetített, a közelmúltban digitálisan felújított filmjén keresztül idézi meg David Lynch világát.

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Ajánló


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!