Program


Csík Csaba - Csontos Orsolya: Összezárva

Csík Csaba - Csontos Orsolya: Összezárva

„A világjárvány miatt hosszú hónapokat töltöttünk összezárva szeretteinkkel, családtagjainkkal úgy, hogy közben szinte teljesen elszigetelődtünk a külvilágtól. Ez az állapot talán legjobban az idős embereket viselte meg. A darabban ráadásul egy egészen sajátos helyzet alakult ki: Viola, az idősödő özvegy ápolónő nyugdíjas otthonba vonul, ott azonban szembesül a ténnyel, hogy meg kell osztania szobáját egy furcsa, barátságtalan és rendkívül merev…  több

 

A magyar dráma napja alkalmából.

Csík Csaba - Csontos Orsolya:

Összezárva

„A világjárvány miatt hosszú hónapokat töltöttünk összezárva szeretteinkkel, családtagjainkkal úgy, hogy közben szinte teljesen elszigetelődtünk a külvilágtól. Ez az állapot talán legjobban az idős embereket viselte meg. A darabban ráadásul egy egészen sajátos helyzet alakult ki: Viola, az idősödő özvegy ápolónő nyugdíjas otthonba vonul, ott azonban szembesül a ténnyel, hogy meg kell osztania szobáját egy furcsa, barátságtalan és rendkívül merev matrónával, Paulával… Vajon mit hozhat ki ebből a váratlan szituációból a két asszony? Összhang lesz-e közöttük, vagy pár napon belül kiépülnek a harcvonalak és háború tör ki lakás falain belül? A kényszerű összezártság számtalan komikus helyzetet teremt, melyben kibontakozik kettőjük igazi jelleme és különbözősége!

Az előadás születésének specialitása, hogy a főszerepet játszó két művésznő, Fodor Zsóka és Oszvald Marika a való életben is összeköltözött egymással, hogy így tudják minél jobban beleélni magukat szerepükbe és átadni a közönségnek azokat az árnyalt részleteket és finom változásokat, amelyeket a közös bezártság alatt a saját bőrükön is megtapasztalhattak.

Ajánló


Esther Greenwood élete a megtestesült amerikai álom. Húszévesen egy híres női magazin ösztöndíjas…

F. Scott Fitzgerald műve alapján: A NAGY GATSBY zenés party két részben ősbemutató

George Orwell 1948-ban írta meg disztópiáját, amely a 36 évvel későbbi jövőben játszódik.…