Program


Csáki András gitárestje - Bach pengetős zenéje - Kamarazene karnyújtásnyira

Csáki András gitárestje - Bach pengetős zenéje - Kamarazene karnyújtásnyira

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 3. kedd, 19:00

J. S. Bach: Esz-dúr prelúdium, fúga és allegro, BWV 998 (Csáki András átirata D-dúrban)
J. S. Bach: e-moll lantszvit, BWV 996
J. S. Bach: g-moll lantszvit, BWV 995 (Csáki András átirata a-mollban)

SZÜNET

J. S. Bach: D-dúr Prelúdium, BWV 999 (Csáki András átirata d-mollban)
J. S. Bach: g-moll fúga, BWV 1000 (Csáki András átirata a-mollban)
J. S. Bach: c-moll lantszvit, BWV 997 (Csáki András átirata a-mollban)
J. S. Bach: E-dúr lantszvit, BWV 1006a

Csáki András (gitár)

Johann Sebastian Bach jelenlegi tudásunk szerint nem tudott lanton játszani, de a hagyatékában talált lantcsembalók és dokumentált kapcsolatai a kor híres lantosaival arról tanúskodnak, hogy kedvelhette a pengetős hangszer hangzását. Bár a Bach környezetében használt francia lant 13 dupla húrral rendelkezett és d-moll hangolása volt szemben a mai gitár 6 szimpla húrjával és e-moll hangolásával, lantművei manapság mégis leggyakrabban gitáron szólalnak meg, mivel a két hangszer különbözősége ellenére a kompozíciók jól játszhatóak az utóbbi hangszeren. A koncertlátogató közönség hozzászokhatott, hogy a csellószviteket, hegedűszonátákat, vagy a billentyűs műveket évről évre hallhatja a nagy koncerttermek színpadán, de a teljes szólólantdarabok egy estén történő megszólaltatása nemzetközi szinten is ritkaság. A darabok különböző hangolásuk miatt az ehhez tartozó legpraktikusabb sorrendben hangzanak el Csáki András Liszt-díjas gitárművész, a Zeneakadémia oktatójának értő tolmácsolásában.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Az Oscar-díjas film alapján készült színpadi változat szórakoztató, szellemes és tiszteletlen tisztelgés Shakespeare zsenialitása előtt. A Szerelmes Shakespeare mesterien ötvözi a tényeket és a fikciót, a tiszta költészetet és a játékos humort.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A PIAF! The Show bemutatja Edith Piaf életét és karrierjét Nathalie Lermitte előadásában. Az Erkel Színházban lesz 2024. április 16-17-18-19-én. Több mint 50 országban, 400 előadáson láthatták már, 1 millió jegy elkelt. Két részből áll, Piaf legismertebb dalait énekli, egyedi díszlettel és képekkel. Nathalie Lermitte fantasztikus előadása, amelyre várunk mindenkit 2024 év egyik legemlékezetesebb koncertjén.

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Andrea Bocelli pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli 2024-ben! A jövő évi jubileumi turnéja keretében 2024. november 23-án Budapesten, az MVM…

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!