Program


Crossover Uránia - Szarka Tamás: Európa karácsonya

Crossover Uránia - Szarka Tamás: Európa karácsonya

karácsonyi koncert, 90 perc, 2021

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 28. kedd, 19:00

Az Európa karácsonya című lemez gondolata az, hogy mi magyar keresztények nem vagyunk egyedül Európában. Egyelőre még sok–sok millió kívül–belül gyönyörű keresztény lakja velünk együtt ez a földrészt. Fontos, hogy egymásból is merítsünk erőt. Emellett mindíg érdekes belenézni más európai nemzetek karácsonyi zenei világába, hogy ők milyen dalokkal a szájukon ünneplik sok–sok száz éve az egyik legszebb keresztény ünnepünket.“ Szarka Tamá.

Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész, zeneszerző, költő most elkészült  Európa karácsonya című karácsonyi albumán a legismertebb európai karácsonyi dallamokat öltözteti új köntösbe. A lemezen Szarka Tamás karácsonyi versei Pápai Erika, Pindroch Csaba, Piros Ildikó, Rudolf Péter, Trokán Anna, Ugron Zsolna és Földes László Hobó tolmácsolásában hallhatók.

A koncert anyaga a karácsonyi misztériumot, mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt és az ezekben született újat járja körül. A karácsony, mint a keresztény kultúra legszebb ünnepe ebben a stílusban, ebben a minőségben és ilyen méretekben napjainkban nem került feldolgozásra, felmutatásra. A szerző a zenéjén keresztül a hit erejével szeretné növelni a magyar emberek, családok értékrendjét.

Egy karácsonyi koncert megvalósítása az egyik legbékésebb formája annak kifejezésére, hogy megtaláljuk a közös hangot egymással. A koncert után majd jobban szeretjük társunkat, elhatározzuk, hogy gyerekeinkre is jobban figyelünk és nemcsak magunkat, de a rossz szomszédot is elfogadjuk. Boldogabbak leszünk, tehát hitünket erősíti Szarka Tamás zenéje, és ez a legtöbb, amit a zene és a varázslatos koncert adhat.

SZARKA TAMÁS  több mint háromezerötszáz koncertet adott a világ huszonkilenc országában, négy nagykoncertet a Budapest Arénában, koncertezett a Grammy-díjas Al di Meolával, a Harlem Gospellel, a méltón világhírű Miklósa Erikával. Első szimfóniáját 2006-ban mutatta be a Zeneakadémián teltház előtt, többmilliós YouTube-nézettséget ért el a világhálón, közel hatszáz dal zeneszerzője és szövegírója. Egészestés darabokat írt Máriáról, Benyovszky Móricról, Dózsa Györgyről, megkomponálta az Üvegtigris 2. film zenéjét, Éden földön című zenés fantasyját 2015-ben mutatta be a budapesti Nemzeti Színház, és azóta is folyamatosan teltházak előtt játsszák, megírta a 2018-as augusztus 20-i budapesti tűzijáték grandiózus zenéjét, mely Szent Istvánról és Magyarországról szól.

Jegyár: 7.500 Ft

Tovább a Crossover Uránia sorozat további programjához>>>

A koncertet támogatta az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Emberi Erőforrások TámogatáskezelőEmberi erőforrások Minisztériuma      

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!