Program


Cécile McLorin Salvant & Sullivan Fortner

Cécile McLorin Salvant & Sullivan Fortner

Cécile McLorin Salvan ez alkalommal duóban és a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben várja régi-új rajongóit, akiknek majd bemutatja, milyen tökéletesen rezonálnak egymásra Sullivan Fortnerrel.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 18. hétfő, 20:00

Cécile McLorin Salvant & Sullivan Fortner

ének: Cécile McLorin Salvant
zongora: Sullivan Fortner

Négyből négy - ez Cécile McLorin Salvant eddig megjelent lemezei közül a Grammy-jelöltek aránya, és négyből három meg is kapta az elismerést. Úgy tűnik, amihez a harmincéves énekesnő nyúl, mind arannyá változik. Sullivan Fortner New Orleans-i zongoristával duóban készítette a legújabb, The Window című dupla korongot, amelyen az ítészek és a közönség szerint is kivételes összhang, rendkívüli hitelesség, lélekemelő zeneiség uralkodik.
A már különleges szemüvegeivel is feltűnést keltő McLorin Salvant kétnyelvű családban nőtt fel: édesanyja francia, édesapja Haitiról származik. Tanulmányait is tudatosan kétféle kulturális beágyazottságának megfelelően folytatta, mind mélyebbre ásva magát a jazzben, illetve a francia trubadúr és barokk zenei hagyományokban. Bár akkor még csak három éve foglalkozott a műfajjal, 2010-ben megnyerte a Thelonious Monk Jazzversenyt. Akkor elbűvölte a zsűri tagjait, Dee Dee Bridgewatert, Dianne Reevest, Kurt Ellinget, Patti Austint és Al Jarreaut, azóta pedig a világ számos országának közönségét, köztük 2016 márciusában, kvartett felállásban a Fesztivál Színházét is.

Ez alkalommal duóban és a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben várja régi-új rajongóit, akiknek majd bemutatja, milyen tökéletesen rezonálnak egymásra Sullivan Fortnerrel. A krisztusi korú zongorista négyévesen kezdte tanulmányait a hangszeren, és már tizenévesen több ösztöndíjat elnyert. Tanulmányait a Manhattan School of Musicon szerzett mesterdiplomával koronázta meg, és rövidesen olyan művészek társaságában találta magát, mint Stefon Harris, Roy Hargrove, Wynton Marsalis és Paul Simon.

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!