Program


BUDAPESTI BEMUTATÓ - VIRÁG • SHIN Eunju - Batarita

BUDAPESTI BEMUTATÓ - VIRÁG • SHIN Eunju - Batarita

Az élet az egyénné válás folyamatában, az egyén erejében rejlik. Az egyén erejében rejlő harmónia a természet valódi szépsége. A harmóniával és kuszasággal, a renddel és zavarokkal teli természet újra és újra virágot bont az időn és tereken túl.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 17. péntek, 19:30

Budapesti bemutató - VIRÁG
SHIN Eunju - Batarita

Műfaj:kortárs
Felvonások száma:1
Időtartam: 54 perc

Az élet az egyénné válás folyamatában, az egyén erejében rejlik. Az egyén erejében rejlő harmónia a természet valódi szépsége. A harmóniával és kuszasággal, a renddel és zavarokkal teli természet újra és újra virágot bont az időn és tereken túl. Shin Eunju és Batarita 2015, 2016 után harmadik alkalommal hoz létre közös alkotást. Érzékeny egybefonódásokkal, ellentétekkel telt koprodukciójuk a novemberi koreai bemutatót követően Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban látható.

SHIN Eunju koreográfus, táncos, társulattal rendelkező alkotó, a koreai tradicionális táncok mezejéről indult, amit később a kortárs tánccal ötvözött, majd filozófusként szerzett doktori címet. Koreában a tradicionális táncok megújítójaként tartják számon.A mai napig aktív résztvevője a nemzetközi táncélet vérkeringésének kortárstánc és tradicionális tánc előadásaival, nemzetközi koprodukciókkal készült alkotásaival. A legjobb koreográfusnak járó díjak,vagy a Koreai Kritikusoknak a díja mellett számtalan egyéb elismerésben részesült. 2009-ben megalapította a Busan Nemzetközi Táncvásárt (BIDAM), melyet azóta is igazgat, 2011-ben pedig saját táncszínházat (Busan Dance Theater) nyitott, amit a mai napig vezet az tánc előadások mellett, oktatási és szociális programokkal.

Batarita a Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus szakán végzett. Nemzetközi koreográfus versenyek I. helyezettjeként sorra kapta meg a legjelentősebb nemzetközi, kultúrával foglalkozó szervezetek alkotói ösztöndíjait Franciaországba, Japánba, Koreába, stb. 2001-től rendszeresen koreografál, tanít, szóló és koprodukciós alkotásaival több, mint 20 országban van jelen. 2009-ben rendezőként debütált a Magyar Állami Operaházban, még ebben az évben megalapította és azóta igazgatja a „BODY.RADICAL” Nemzetközi Előadóművészeti Biennálét. 2012-től nemzetközi koreográfus versenyek zsűrijének tagja Ázsiában és Európában, 2016-ban megrendezte első filmjét. 2013-ban,életművéért, a „Párhuzamos kultúráért” díjat kapta meg a Mediawave Alapítványtól.

Zenei szerkesztő: Xrc KOVÁCS Balázs
Koreográfia, tánc, látvány, jelmez: Batarita, SHIN Eunju

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!