Program


Budapest Ritmo NAPIJEGY / BARTÓK TAVASZ 2023

Budapest Ritmo NAPIJEGY / BARTÓK TAVASZ 2023

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 15. szombat, 18:00

A Budapest Ritmo második napján, pénteken folytatódik a csillagok által jelölt felfedezőút. Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra, valamint a tuareg gyökerű Tamikrest is fellép: az izlandi sztár és avantgárd zenekara személyesen megélt filmzenét, míg a szaharai rockot játszó együttes tudattágító karavánutat ígér a Ritmo közönségének. Az ukrán–lengyel DAGADANA jazzbe hajló etnobeattel hirdeti a remény és összetartozás üzenetét, de hagyományos horvát férfikórus, diaszpóra-jam, ciprusi avant folk és végül DJ-set is belefér az estébe. Napközben egy networképítésre kiválóan alkalmas konferencia és zenei tematikájú filmek egészítik ki a Ritmo programját. 

 

Vasárnap, a Budapest Ritmo utolsó napja a bátraké: izgalmas együttműködések, katalán jazz, észt folk és kubai a cappella fémjelzik a kínálatot. Az „a cappella Social Clubként” is emlegetett Vocal Sampling kizárólag énekhanggal ad elő rockslágereket és kubai klasszikusokat, garantáltan megtáncoltatva a közönséget. Magalí Sare és Manel Fortià duója a katalán jazz új generációját képviseli. Szombaton is folytatódik a szakmai program, valamint a zene erejét, kontextusát és hagyományait elbeszélő filmek vetítése. 

A koncertek a Bartók Tavasz keretében a Hangvetővel közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!