Program


BUDAFOKI 2021-22 / 8 HINDEMITH / MENDELSSOHN / MANCUSI

BUDAFOKI 2021-22 / 8 HINDEMITH / MENDELSSOHN / MANCUSI

Hindemith: Konzertmusik Op. 50.
Mozart: c-mollzongoraverseny KV491
Mendelssohn: IV. (Olasz) szimfónia

Elisabeth Waglechner - zongora
Vezényel: Guido Mancusi

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 20. péntek, 19:00

Ezen az estén első vendégkarmesterünk, Guido Mancusi áll a zenekar élén.

Elsőként Hindemith Konzertmusik (op. 50) című, kéttételes alkotása csendül fel, melyet a szerző a Bostoni Szimfonikus Zenekar 50. évfordulójára komponálta. A bemutatóra 1931-ben került sor az említett zenekar előadásában.

Ezután Mozart egyik legismertebb zongoraversenye, a c-moll zongoraverseny hangzik el, melyet a szerző 1785-ben kezdett el írni, s amit egy múlva mutattak be először. Mozart egyik legszenvedélyesebb, sötét tonusú versenyműve ez, melyet a legtökéletesebbnek tartanak hangszerelés és zeneiség szempontjából is. A zongoraszólót ezen az estén a húszas évei elején járó Elisabeth Waglechner szólaltatja meg. A fiatal osztrák művésznőhöz igen közel áll Mozart zenéje. 2020-ban nem csak az első helyezést nyerte el a Nemzetközi Mozart Versenyen Ausztriában, de a különdíjat és a közönségdíjat is elhozta.

Az est harmadik műveként Mendelssohn Olasz szimfóniája hangzik el, melyet a szerző itáliai utazásai ihlettek. A szimfóniát 1833-ban komponálta a londoni Filharmóniai Társaság karmesteri meghívásának eleget téve. A művet még abban az évben bemutatták Mendelssohn vezényletével, de egy évvel később még átdolgozta, kottája pedig csak jóval később, a szerző halála után jelent meg.

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!