Program


Buda Vára – Ünnepel a Budavári Sikló! - Siklózással egybekötött esti séta
2

Buda Vára – Ünnepel a Budavári Sikló! - Siklózással egybekötött esti séta

35 évvel ezelőtt, június 4-én indult újra a Budavári Sikló! Ebből az alkalomból különleges esti sétákkal készültünk. Csak a mai napon, egy közös siklózással egybekötve útnak indulunk és a Clark Ádám tértől egészen a Halászbástyáig elmeséljük a Várnegyed leghíresebb látnivalóinak kalandos történetét, miközben megismerjük, hogyan változott Buda az elmúlt évszázadok alatt.  több

Sétánkon Buda minden arca feltárul: felfedezzük a királyi, egyházi, hivatali központként és lakóhelyként is szolgáló Várhegy leghíresebb látnivalóit.

Mesélünk a Budavári Palotáról, a Sándor-palotáról, a Karmelita épületegyüttesről, a Mátyás-templomról és a Halászbástyáról. Felkutatunk olyan kevésbé ismert gyöngyszemeket is, mint a Dísz tér barokk palotái és az Úri utca díszes kereskedőházai.

Vajon kik voltak Buda leghíresebb lakói? Utunk során róluk is szót ejtünk, miközben lélegzetelállító budai és pesti panorámában gyönyörködünk.

Indulás: 1013 Budapest, Clark Ádám tér, Budavári Sikló alsó állomása

Érkezés: 1014 Budapest, Szentháromság tér, Halászbástya

Időtartam: 120 perc

Jó tudni!

Buda Vára című sétánk útvonala nem akadálymentesített, a budai Várban meredek lépcsőkön, szűk folyosókon is közlekedünk. Kérjük, ezt vegye figyelembe a jelentkezéskor.

Programunk rossz időjárás esetén is elindul.

Sétánk a meghirdetett időpontban, pontosan indul, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni. Megértését köszönjük!

Az oldalon közzétett fotók, szöveges tartalmak, valamint a Budai Várséták programelemei és sétái során elhangzó előadások szerzői jogi védelem alatt állnak, amelyek jogtulajdonosa a Várkapitányság Nonprofit Zrt. A jogtulajdonos engedélye nélkül tilos azokat részben vagy egészben akár eredeti, akár átdolgozott formában rögzíteni, többszörözni, nyilvánosan előadni vagy a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tenni, harmadik személynek továbbadni. Jogsértés esetén a Várkapitányság Nonprofit Zrt. megteszi a szükséges intézkedéseket és megindítja a vonatkozó jogszabályok szerinti eljárásokat.

 

Ajánló


A Puskás, a musical a legismertebb magyar ember, Puskás Ferenc – és minden…

A JELENLEG HATÁLYBAN LÉVŐ KORMÁNYRENDELET ÉRTELMÉBEN KONCERTJEINK KIZÁRÓLAG VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL LÁTOGATHATÓAK!