Program


Bruckner 200

Bruckner 200

A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar és a Csíki Kamarazenekar közös koncertje

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 24. hétfő, 19:00

Műsor:

J. S. Bach: d-moll kettősverseny, BWV 1043                        
Orbán Gy.: Magnificat (2008)                                                
A. Bruckner: I. (c-moll) szimfónia, WAB 101                           

Közreműködik: Ávayné Nezvald Anett és Veress Csaba – hegedű

Prelude Vegyeskar (karvezető: Dr. Kabdebó Sándor)

Vezényel:Kóczán Péter és Dr. Kabdebó Sándor

A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar és a Csíki Kamarazenekar közös hangversenyének műsorát Johann Sebastian Bach a nagy olasz kortársak concertóit zseniálisan továbbgondoló, két hegedűre és zenekarra szánt d-moll kettősversenye kezdi, Árvayné Nezvald Anett és Veress Csaba hegedűművészek szólójával. A jelenkori magyar zeneszerzés egyik vezető alakja, Orbán György életművének mára igen jelentős fejezetét alkotja egyházzenei műveinek impozáns sora. Ezek egyike 2008-ban komponált Magnificatja, amely inspiráló módon ötvözi a régi mesterek hagyományát a modern, sőt a populáris zene stílusával. A hangverseny második félidejében Anton Bruckner 1868-ban készült, utóbb több alkalommal is átdolgozott, a szimfóniák impozáns sorát megnyitó 1. szimfóniáját hallhatja a közönség a zeneszerző születésének 200. évfordulója előtt tisztelegve. A soproni Szent Mihály-templomba rendezett koncerten közreműködik a Prelude Vegyes Kar, vezényel Kóczán Péter és dr. Kabdebó Sándor.

Ajánlatunk


Dee Dee Bridgewater hatodik évtizede van a pályán, és bár elmondása szerint sok munkát fordított rá, hogy megtalálja önmagát, immár kétség sem fér hozzá, hogy a jazzvilág intézményként tekint rá.

Színházat kínálunk. De tánccal kiegészülő zenés színházi játékunkban egy szokványos színházi előadásnál jóval nagyobb hangsúlyt kap a zene.

Egy melankolikus álom, mely eleganciája és lélegzetelállító pillanatai megható élményt nyújtanak. A francia kortárs táncélet meghatározó alakja, Angelin Preljocaj Hattyúk tava koreográfiája varázslatos és költői, ötletes, látványos, tele utalásokkal, de új szemmel nézi az ismert jeleneteket és figurákat, hogy új értelmet adjon nekik.

Ajánló


A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

Ken Ludwig: Primadonnák Bohózat 2 részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!