Program


Borbély Mihály Quartet

Borbély Mihály Quartet

A nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, idehaza és külföldön is rendkívül népszerű fúvósunk, Borbély Mihály előadóművészként és zeneszerzőként egyaránt a magyar jazz egyik meghatározó figurája.

Borbély Mihály Quartet

Grenadilla Fellépnek:
Borbély Mihály (szaxofon, tárogató, basszusklarinét, furulya)
Tálas Áron (zongora)
Horváth Balázs (nagybőgő)
G. Szabó Hunor (dob)

Borbély Mihály kvartettjét, a Borbély Műhelyt valamikor az ezredforduló táján alakította meg olyan muzsikustársakkal, akik az övéhez hasonló zenei elképzeléseikkel kezdettől fogva aktív részt vállaltak a kvartett jellegzetes, egyéni stílusának kialakításában. Darabjaikban a  Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének markáns jelenléte organikusan ötvöződik a jazz különféle irányzataiból, vagy éppen a huszadik századi klasszikusok zenéjéből táplálkozó elemekkel. Izgalmas dallamfordulatok, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusok, líraiság és energia, minduntalan átszőve az improvizációk frissességével és  spontaneitásával – aligha véletlen, hogy a "Gyere hozzám estére!" című lemezük a Gramofon Klasszikus és Jazz magazin „Az év legjobb magyar jazzlemeze” kategóriájának megosztott győztese lett 2017-ben. Mostani koncertjükön legújabb albumuk, a "Grenadilla" című CD számait tűzik műsorra.

A koncertet az NKA Hangfoglaló Programja támogatja.

Ajánló


A klasszikus karácsonyi történet kicsit másképp, a tánciskola diákjainak előadásában. Csajkovszkij újrahangszerelve, új értelmezés és szereplők, azon sem érdemes meglepődni,…

Dr. CSERNUS Imre előadása Miskolcon. Téma: ÉLJ SZÍVBŐL! A jelenlegi jogszabályok alapján a rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható!

A német tájaktól a római és magyar vidékeken át egészen egy görög szigetig ível Tabea Zimmermann és a Fesztiválzenekar közös…