Program


BJC Big Band: Maynard Ferguson-emlékest / CAFe 2018

BJC Big Band: Maynard Ferguson-emlékest / CAFe 2018

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 17. szerda, 21:00

A Budapest Jazz Club házi nagyzenekara Magyarország legkiválóbb zenészeiből alakult, vezetője Csizmadia Dávid trombitás. A leghíresebb, eredeti big band hangszerelésű darabokat vették repertoárjukra és fontos célkitűzésük, hogy olyan műveket szólaltassanak meg, melyeket Magyarországon nem, vagy csak ritkán játszanak, illetve olyan szólisták működjenek közre koncertjeiken, akik szintén nem szerepeltek még hazánkban nagyzenekari kísérettel.

Az együttes rövid fennállása ellenére is sikeresen alakította ki saját zeneiségét, melyet a széles dinamikai tartomány, a virtuozitás és az autentikus hangzás jellemez. Bár csak egy éve működik a zenekar, de olyan szólistákkal dolgoztak már együtt, mint Ryan Quigley, Malek Andrea, Micheller Myrtill és Szakcsi Lakatos Béla.

A zenekar tagjai:
ifj. Tóth István – gitár, Fónay Tibor – nagybőgő, Ducsai Szabolcs, Csizmadia Dávid, Pecze Balázs, Koós-Hutás Áron, Puskás Csaba – trombita, Csapó Krisztián, Korb Attila, Varga István, Nagy Viktor Dániel, Abbas Murad – harsona, Meleg Tamás, Nagy Balázs, Dennert Árpád, Elek István, Stencli Tamás – szaxofon, Tálas Áron – zongora, Csízi László – dob
Művészeti vezető: Csizmadia Dávid

Ajánlatunk


Kelemen Barnabás évtizedek óta a magyar és a nemzetközi zeneélet ünnepelt művésze, aki szólistaként és kamaramuzsikusként világszerte sikereket arat. Számos verseny győztese, játékát díjnyertes hanglemezek - köztük a Bartók Új Sorozat CD-i - örökítették meg.

A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus, kamarazenei átiratban, két vokalista, zongora, hegedű, cselló és fuvola kíséretével.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


JOHANNES BRAHMS: Változatok egy Haydn-témára, op. 56 RICHARD STRAUSS: d-moll burleszk zongorára és zenekarra *** HECTOR BERLIOZ: Rómeó és Júlia,…

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!