Program


Binder Károly Trió

Binder Károly Trió

Ezen a koncerten Binder Károly új triójával Fonay Tibor bőgőssel és Hidász Tamás dobossal mutatják be az idén megjelent, Blumenseele című album újrahangszerelt kompozícióit, valamint a jövő tavaszra tervezett, főként balladákat és lírai számokat tartalmazó triólemezen szereplő dallamok is felcsendülnek.

Binder Károly Trió Lemezbemutató

Közreműködik:
Binder Károly - zongora
Fonay Tibor - nagybőgő
Hidász Tamás - dob

A hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején működő legendás Binder Quartet (Binder Károly, Dresch Mihály, Benkő Róbert, Baló István) az akkori magyar jazz egyik legeredetibb és meghatározó formációja volt. Binder Károly a zenekar felbomlása után zeneszerzőként és előadóművészként jelentős sikereket ért el: elnyerte a Kaliszi Nemzetközi Zongoraverseny első díját, az Erkel Ferenc-díjat, az 1991-es Év Jazz Lemeze elismerést, a legjobb szólistának járó eMeRTon Díjat, a Magyar Rádió Jazz Versenyének első díját és az Artisjus-életműdíjat. Nem kevesebb, mint negyvenhat szerzői lemez után ismét zenekart alapított állandó partnerével, Borbély Mihállyal, több lemezt is készített. 2012 tavaszától Benkó Ákos dobossal és Fonay Tibor basszusgitáros-nagybőgőssel kezdtek el együtt dolgozni, a kvartett négy CD-t is megjelentett (Retropolis II, Összegyűrt kottafejek, Old Dreams New Dimensions és Nevergreens) címmel.

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


Műsor: R. Strauss: Négy utolsó ének R. Strauss: Imígyen szóla Zarathustra, op. 30

Giacomo Puccini: Manon Lescaut Opera két részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal

A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Örömzene nyitott füleknek!