Program


BEMUTATÓ - UTOPIA / DYSTOPIA • Ádám Anna

BEMUTATÓ - UTOPIA / DYSTOPIA • Ádám Anna

A mai fiatal nemzedék nagy árat fizet majd azokért a környezeti és társadalmi katasztrófákért, amikért a korábbi generációk felelősek. Ám vajon melyek az ökoszisztéma változásának a fiatalokra gyakorolt pszichológiai hatásai? Vajon mit kezdenek a felelősséggel? És mekkora a mozgásterük?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 17. szombat, 18:30

Jóllehet, nem is egy felmérés szerint az Y és Z generáció a klímaváltozást tartja korunk legégetőbb problémájának, mégsem jut el mindenki addig, hogy tegyen is valamit, hol a forrás, hol az idő, hol a kapacitás, hol a motiváció hiánya miatt. De vajon mik az ökoszisztéma változásának a fiatalokra gyakorolt pszichológiai hatásai? Vajon mit kezdenek a felelősséggel? És mekkora a mozgásterük? A három szólóból álló előadásban három fiatal küzdelmét látjuk. Az első szólóban Gaál Júlia elveszti viszonyítási pontjait: kételyei, folyamatos bizonytalansága és a kapaszkodók hiánya drámai spirálba sodorják, amelyben lassan kicsúszik lába alól a talaj. Se perspektíva, se kiút, se jövő, a második szólóban ez a helyzet Eva Mora González minden türelmét felemészti: miközben felemelkedésre és elrugaszkodásra törekszik, a rendszer rabja; azé a rendszeré, amely manipulálja, újra meg újra csapdába ejti. Frusztráció, félelem és szorongás: a harmadik szólóban Kiss Rebeka Petra már nem a türelmet, hanem az önkontrollt veszíti el: egyaránt a nők és a természet felett gyakorolt uralom, elnyomás és kizsákmányolás elleni küzdelmében egyre bátrabb lesz, érettebb, és meg is erősödik. Marad a kérdés, vajon sikerül-e a három fiatalnak korlátjain felül kerekednie, kitörni helyzetéből, kezébe venni sorsát a szebb jövő reményében? Vajon utópiának vagy disztópiának nézünk elébe?Előadók-alkotótársak:
CRISIS BEFORE CRISIS: Gaál Júlia
Möbius: Peták Róbert / Eva Mora González
Who is the boss?: Kiss Rebeka Petra

Zene: Komjáthy Boldizsár
Zenei konzulens: Doriane Balin
Fény: Juraj Čech, Robert Klváček
Látvány, térinstalláció, jelmez: Ádám Anna
Dramaturg: Sally O’Neill
Mentor, szakmai konzulens: Lőrinc Katalin
Produkciós vezető: Jean François Bouillon, Gray Box
Koncepció, alkotó-rendező: Ádám Anna

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával valósul meg.

Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósult meg.

Támogatók: NKA Imre Zoltán Program, NKA Képzőművészeti Kollégium, ARTU - Direction Régionale des Affaires Culturelles Hauts-de-France (DRAC Hauts-de-France, FR) & Université d’Artois (FR), Abbaye de Maubuisson (FR), Dansarium (FR), ZFinMalta (MT), Mediterranean Dance Center (HR), MoveIn Stúdió, SÍN Művészeti Központ, A4 - Space for Contemporary Culture (SK), iPortunus (EU) - SometimeStudio (FR), Visegrad Fund - Performing Arts Residency

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!