Program


BEMUTATÓ - FONÓ-DÓ • Cserepes Gyula

BEMUTATÓ - FONÓ-DÓ • Cserepes Gyula

Három fiatal táncosnő. Az üres térben hol külön-külön, hol egymással kapcsolódva mozognak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 11. péntek, 19:30

Táncuk, mint egy folyó árja, egyszer lassan hömpölyögve, máskor sebes árként illanva töltik ki a teret. Végtagjaik össze-összefonódnak egymással, hogy aztán újra különváljanak és a maguk életét éljék tovább. Szakadatlan újrapróbálják a kapcsolódást – minden alkalommal másként. A kaleidoszkópszerű, pszichedelikus színpadkép szüntelen mozgása észrevétlenül fonja össze a nézők és táncolók lelkét egymással.

A fonás hagyományosan a nők által végzett tevékenység, az emberiség egyik ősi foglalatossága. A fonál, fonat, zsinór, kötél a felemelkedés, kiszabadulás jelképe (pl. Ariadné fonala). Az égből alácsüngve az istenek ég és föld közötti közlekedési eszköze. A samanisztikus hiedelmekben a lélekutazás szimbóluma. A különböző mitológiákban gyakran tűnik fel a sors fonala, amelyet a görögöknél ráadásul három istennő sodor.

A fonók – ahol a munkát ősztől farsangig végezték – alapvetően a lányok és asszonyok birodalma. Ugyanakkor a falusi közösségekben a dramatikus játékok (alakoskodások) valamint a táncolás egyik legfontosabb helyszínei is. Tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy a népi kultúra tánc-és-színháza (kis túlzással: táncszínháza). Cserepes Gyula koreográfus új, Fonó-Dó című kortárs táncszínházi előadása ebből a térből és a fonás, fonódás motívumából inspirálódva született meg.

Előadók: Mayer Dorina, Szoboszlai Lilla, Temesvári Zsófia

Fény: Dézsi Kata 

Zene: Varga Vince

Korrepetítor: Köles Éva

Jelmeztervező: Farkasdy Szilvia 

Fotódokumentáció: Dömölky Dániel 

Videódokumentáció: Várnagy Kristóf 

Produkció: Atelier 21220 

Produkciós asszisztens: Turjányi Lilla 

Alkotó: Cserepes Gyula 

Ajánlatunk


Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös,…

Az interjúitokban ugattok a rendszer és a hatalom ellen. Az előadásaitok pedig ugyanazt a világot képviselik, ugyanannak a világnak a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!