Program


BEETHOVEN FOREVER - Maxim Vengerov, Takács-Nagy Gábor és a MÁV Szimfonikus Zenekar SZ/3

BEETHOVEN FOREVER - Maxim Vengerov, Takács-Nagy Gábor és a MÁV Szimfonikus Zenekar SZ/3

Műsor:
Beethoven: III. (Eroica) szimfónia
Beethoven: Hegedűverseny

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 16. csütörtök, 19:30

BEETHOVEN FOREVER

III. (Eroica) szimfóniája az emberi nagyságról, a hősi halálról és az örökérvényű megdicsőülésről szól, úgy, hogy az alkotó mindezt megrendítő kifejezőerővel mondja el. A hegedűverseny műfaját a XVII. században Vivaldi alkotta meg, azóta minden jelentős zeneszerző komponált hegedűversenyt, de egyetlen olyan mű van, amely minden elődjének értékeit egyesíti egy magasabb rendű szintézisben, és utat mutat minden utána következő zeneszerzőnek: ez Beethoven Hegedűversenye.

Hangszeres szólisták között, egy bizonyos szinten fölül már lehetetlen rangsort felállítani.  Ezek között a művészek között található Maxim Vengerov, akinek játékát megbabonázva hallgatják a világon mindenütt. A legendás orosz hegedűiskola folytatója, ahogy játszik, az maga a csoda. Karmesterünk, Takács-Nagy Gábor ragyogó hegedűművészi és kamarazenei pályafutás után kezdett vezényelni, korábbi tapasztalatait kamatoztatva, rendkívüli önkontrollal fejlesztve karmesteri tudását. Sikerei igazolják, hogy jó utat választott.

KÖZREMŰKÖDIK:
Maxim Vengerov - hegedű

VEZÉNYEL:
Takács-Nagy Gábor

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!