Program


Básits Branka - Én Csépem – lemezbemutató koncert

Básits Branka - Én Csépem – lemezbemutató koncert

Básits Branka szerencsés helyzetben van, hiszen szülőfalujának gazdag a népzenei hagyománya. Az énekesnő ki is használja ezt a kedvező adottságot, ugyanis felismerte az értéket ősei kultúrkincsében, és abból táplálkozva megjelentette bemutatkozó albumát, a saját gyűjtéseire építő Én Csépem című lemezt.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 21. szerda, 20:00

Szigetcsép szerb népzenei hagyományát Branka saját személyes szűrőjén keresztül dolgozta fel, és adja elő zenésztársaival. Az autentikustól az experimentális hangzásig nagy zenei út rajzolódik ki a kiadványt bemutató koncerten.

Básits Branka Én Csépem című lemeze rendkívül sokszínű: a szülőfalujában saját maga által gyűjtött szerb népzenét vette alapul, és dolgozta át zenésztársaival. A szigetcsépi szerb dalokba beépítette zenei tapasztalatait és élményeit, és hosszan, alaposan érlelte az anyagot. „Némely dalokat messzire reptettem, némelyeket fészkükben hagytam. Éveken át dédelgettem ezt a számomra kedves hanganyagot. Elő-elővettem és hallgatgattam. Hagytam, hogy visszhangozzon és formálódjon bennem. Éppen úgy, ahogy a múltban néhány évszázadon átívelve burjánzott a falu lakosainak szívén és száján. Ezek a dalok lenyomatként őrzik a múltat és a falu népének lelki világát, érzéseit, élményeit, és bízom benne, hogy e lemez által tovább közvetíthetik azokat az igazságokat, melyeket örökérvényűvé edzett az idő” - mondja a koncerten is elhangzó dalokról a szerb és magyar ősökkel rendelkező előadó, aki 2017-ben népi énekesként végzett a Zeneakadémián. Mások mellett a Zűrös Banda és a Pravo zenekarokban énekel, valamint a Boban Marković Orkestarral koncertezik. Zenei szabadság és határtalanság vár ránk ezen a koncerten is.

Rendező: Müpa

ének: Básits Branka

Közreműködők:

harmonika: Wertetics Szlobodán
pengetős hangszerek: György Mihály
fúvós hangszerek, tambura: Babcsán Bence
hegedű: Szirtes Edina „Mókus”
darbuka, tambura: Rodek Krisztián
kaval: Gera Attila
basszusgitár: Boros Attila
tapan: ifj. György Mihály

Ajánlatunk


Igazi családi színház, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az előadást az Újszínház Helyey László emlékének ajánlja.

Szerelem, érzékiség, pénz és botrány utáni hajsza Jean de Létraz pazar bohózatában, parádés szereposztással a Veres 1 Színházban. Házasoknak kötelező! Szingliknek még inkább!

Zenés Kalandtúra – musical két részben-

Ajánló


Henry Purcell DIDO ÉS AENEAS Opera három felvonásban, egy részben, angol nyelven, magyar és angol felirattal

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!