Program


Barangolás a Budapest Nagyregény fejezetei között

Barangolás a Budapest Nagyregény fejezetei között

Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából 23 kortárs író készítette el a Budapest Nagyregényt, ami nagy közönségsikert aratott.

Aktuális előadások




BARANGOLÁS A BUDAPEST NAGYREGÉNY FEJEZETEI KÖZÖTT
TÁP sétaszínház a Városházán

A történetekből a TÁP Színház művészei olvasnak fel a Városháza izgalmas tereiben, így a látogatók egyszerre fedezhetik fel az új irodalmi alkotás és a hatalmas épület eddig ismeretlen részleteit.

MIKOR
2024-05-12 | Időpont: 10:00 - 12:30
2024-05-12 | Időpont: 13:00 - 15:30
2024-05-12 | Időpont: 16:00 - 18:30

HOL
Városháza épülete
Gyülekező a Merlin előterében (bejárat a Károly körút felől nyíló Passzázson keresztül)

A Budapest Nagyregény egy városregény, amiben a szövegek térképek: az olvasó Budapest különböző kerületeit, korszakait, utcáit, épületeit járhatja be, és közben mindenhol emberekkel, sorsokkal találkozik. S bár bőven merít az elmúlt másfél század élményeiből, a jelen hangulatáról, világképéről, kihívásairól és álmairól is mesél.

A Budapesti Tavaszi Fesztiválon ismét megrendezzük a különleges felolvasószínházi eseményt, összesen három alkalommal indulnak vezetett irodalmi séták, amelyek során a csoportok 6-6 kerületi fejezetbe hallgathatnak bele. Az egyes csoportok beosztása és a séta során meghallgatott történetek sorrendje véletlenszerű.

KÖZREMŰKÖDŐK
A Budapest Nagyregény fejezeteiből felolvasnak: Epres Attila, Kurta Niké, Hajduk Károly, Csákányi Eszter, Tasnádi Bence, Martinkovics Máté, Patkós Marton, Znamenák István, Gombó Viola Lotti, Pálos Hanna, Józsa Bettina, Szamosi Zsófia
Művészeti vezető: Gáspár Máté és Vajdai Vilmos

A Budapest Nagyregény elhangzó részleteinek szerzői: Bartók Imre, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Dunajcsik Mátyás, Fehér Renátó, Grecsó Krisztián, Háy János, Karafiáth Orsolya, Kemény István, Kemény Zsófi, Kiss Noémi, Krusovszky Dénes, Mán-Várhegyi Réka, Nagy Gabriella, Németh Gábor, Simon Márton, Szabó T. Anna, Szécsi Noémi, Szvoren Edina, Tompa Andrea, Tóth Krisztina, Vámos Miklós és Závada Péter

A könyv Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából a Könyvfőváros program keretében, a Budapest Brand gondozásában a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral együttműködésben, a Fővárosi Önkormányzat és a Kreatív Európa Alap támogatásával valósul meg. Közreműködő partner: Kultúrkombinát Kft.

Ajánló


Színpadra lép a Hangszerelem Zenestúdió koncertegyüttese, hangszeres zenész csoportok, énekes szólisták, akik nagyrészt közismert magyar, valamint külföldi dalokat adnak elő…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!