Program


Balogh Ádám és Ránki Fülöp zongoraestje - A fekete-fehér színei -

Balogh Ádám és Ránki Fülöp zongoraestje - A fekete-fehér színei -

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 26. csütörtök, 19:00

Debussy: En blanc et noir
Rahmanyinov: 1. szvit, op. 5 („Fantaisie-tableaux”)

SZÜNET

Rahmanyinov: 2. szvit, op. 17
Ravel: La valse

Ránki Fülöp, Balogh Ádám (zongora)

A fiatal zongorista generáció két kiemelkedő tagjának rendkívüli összjátékát hallhatja, aki ellátogat október 26-án a Solti terembe. Balogh Ádám számos nemzetközi megmérettetés mellett 2019-ben második lett a Bartók Világversenyen, 2017-ben Junior Prima Díjat, 2019-ben és 2020-ban Fischer Annie-ösztöndíjat kapott, 2021-ben a Cziffra Fesztivál Tehetség-díját vehette át. A szintén Junior Prima díjas Ránki Fülöp szólistaként és kamarazenészként is foglalkoztatott előadó, magyarországi és ősbemutatók fűződnek a nevéhez, jelenleg a Zeneakadémia doktorandusza. A kétzongorás est egyik pólusaként Rahmanyinov két korai szvitje szólal meg, amelyek hasonlóságaik mellett éles kontrasztban is állnak egymással: az 1. szvitben érzékeny, lassú zenékkel találkozhatunk, míg a 2. szvitben lendületesebb táncok dominálnak. A koncert másik pólusát az első világháború alatt és után született francia kompozíciók adják: Debussy művében a zongora monokróm hangszínének árnyalatai háborús utalások, látomások és absztrakt zenei megnyilatkozások hangzó formáját körvonalazzák, és Ravel koreografikus költeménye is hasonlóképpen víziószerű darab, melyben a végtelenül színes, gyakran sziporkázó zenekari hangzásképek két zongorán való megszólaltatása a szerző saját átiratában a játszótér élményét nyújtja a vállalkozó szellemű zongoristák számára.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Színpadon az ExperiDance! Egy megindító nyári balatoni történet melyet mindenki megélt, aki volt egyszer fiatal és szerelmes! A felcsendülő 20 Omega slágerbe zárt remek történetnek Pozsgai Zsolt rendezésében 22 nagyszerű táncművész és 5 kiváló musicalszínész ad testet! Legyen hát Ön is az egyedi élmény részese!

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!